Hvorfor skriver I ikke, hvor produktet er fra i jeres test?
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Medlemmerne spørger: Hvorfor skriver I ikke, hvor produktet er fra i jeres test? 

· 22. marts 2024

SPØRGSMÅL FRA ET MEDLEM | Jeg vil pege på nogle forhold, der er vigtige for mig som forbruger, og som jeg ikke synes, I prioriterer højt nok: 

Jeg savner i jeres afprøvninger, at fremstillingsland fremgår og indgår med en betydende faktor i afprøvningsresultatet. Min begrundelse er naturligvis at holde produktionen og produktionsvirksomhederne tættest mulig på Danmark, både for at styrke nærøkonomien og for at minimere transportbetinget miljøbelastning. Desuden vil der alt andet lige være bedre løn- og arbejdsforhold for medarbejderne på de foreliggende fremstillingsvirksomheder.

I de lykkelige tilfælde, hvor der er en lokal eller regional produktion, og der måske ovenikøbet er tale om et ikonisk produkt med høj brugsværdi, finder jeg, det er en katastrofe, at produktet ikke automatisk medtages i jeres afprøvninger. Fx er det ganske utilfredsstillende, at den svenske Ankarsrum Assistent (tidl. kendt som Electrolux Assistent og Ballerup Master Mixer) ikke indgår i afprøvningen af køkkenmaskiner i medlemsbladet nr. 245. Jeg har tidligere set et argument om, at I indgår i et samarbejde med jeres lige i andre lande, hvorfor I ikke kan styre udvalget af afprøvningsgenstande. Det argument holder ikke. For det første belaster det jeres uvildighed, fordi udenlandske fabrikater og verdensomspændende varemærker ofte bliver favoriseret, og for det andet vil det være langt bedre, at I begrænser jer til de afprøvninger, I selv har mulighed for at gennemføre, hvis det samtidigt sikrer både uvildigheden og en dækkende repræsentation af lokale og regionale produkter.

- Bjarne Poulsen, Viborg 

SVAR | Forbrugerrådet Tænk udvælger test-områder ud fra mange kriterier, men overordnet set ud fra forbrugernes (og specielt vores medlemmers) interesser, ud fra hvorvidt test-området ligger indenfor vores strategiske virke, og ud fra en økonomisk og ressourcemæssig betragtning. Det er korrekt, at Ankarsrum ikke er med i vores seneste test af køkkenmaskiner, og det har heldigvis en god forklaring.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?