Hvilke læbestifter indeholder problematiske stoffer?
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Læbestifter: Undgå læbestifter med problematiske stoffer

Læbestifter kan indeholde stoffer, der er allergifremkaldende, eller mistænkt for at være kræftfremkaldende. Forbrugerådet Tænk har testet.

Lars Nøhr Andresen · 5. december 2019
Person tager læbestift på

Flere slags uønskede stoffer i læbestifter

Læbestifter kan indeholde stoffer, der er allergifremkaldende, eller stoffer fra mineralske olier, der er mistænkt for at være kræftfremkaldende. Stofferne er ikke nødvendige for at fremstille en holdbar læbestift, men findes alligevel i mange produkter.

Stoffer i læbestift kommer i sagens natur i direkte kontakt med huden, og en del af læbestiften også 'spist', fordi de ligger på læberne. 

Tungmetaller og mineralske olier

Læbestifterne er testet på laboratorium for indhold af tungmetaller og problematiske mineralske olier, hvoraf nogle blandt andet er mistænkt for at være kræftfremkaldende.

For hudplejeprodukter er der udbredt enighed om, at de mineralske olier ikke udgør et problem,. Det skyldes at det er meget begrænset hvad der bliver optaget gennem huden. 

I læbestifter og læbepomader, hvor du spiser en god del af produktet, kan ingredienser baseret på mineralske olier til gengæld være et problem på grund af cocktaileffekten.  

Læbestifternes deklaration er også gennemgået for indhold af for eksempel mistænkt hormonforstyrrende og allergifremkaldende stoffer, der begge findes i flere læbestifter. 

Dyr læbestift med uønskede stoffer

Læbestiften fra Dior er målt pr. gram den dyreste læbestift i testen, og den får samlet set en bedømmelse under middel, hvilket blandt andet skyldes, at den indeholder antioxidanten BHT, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?