Disse fryseskabe er bedst i test
Et fryseskab skal holde maden frossen og have et fornuftigt energiforbrug. Men hvilken fryser klarer bedst den opgave? Her er de bedste fryseskabe i vores test.

En god fryser skal kunne flere ting for at klare sig godt i vores test:
- Den skal kunne fryse madvare ind hurtigt uden at de allerede frosne varer bliver varme.
- Den skal holde en konstant temperatur på – 18 °C
- Den skal kunne holde madvarerne kolde selvom strømmen går
- Den skal være støjsvag
- Den skal have et fornuftigt energiforbrug, både når den står og kører uåbnet og når den indfryser.
I Forbrugerrådet Tænk tester vi løbende fryseskabe. I vores fryser test ser vi netop på disse dele, for at vurdere hvor god fryseren er.
Disse frysere har vi testet
I vores test undersøger vi markedet bredt, og vælger de mest udbredte mærker. I testen finder du frysere af mærkerne:
AEG, Bauknecht, Bosch, Electrolux, Hisense, Ikea, LG, Liebherr, Samsung, Siemens, Smeg og Whirlpool
Fordele og ulemper ved et fryseskab
Store fryseskabe er smarte, hvis du kan lide at handle stort ind eller ofte fryser mad ned. Fryseskabe på mellem 175 og 190 cm passer godt til en familie på 4 personer og op.
Energiforbruget er dog også højt, hvis du vælger et stort fryseskab. Du kan derfor spare penge på at vælge et mindre fryseskab.
Går strømmen i dit hjem? Så er det vigtigt, at fryseren kan holde maden frossen i så lang tid som muligt, så du har størst mulighed for at redde maden. Her er der stor forskel på fryseskabe.
Fryseskabe er generelt dårlige til at holde på kulden, viser vores test. Men enkelte fryseskabe klarer vores strømsvigtstest godt og kan holde temperaturen på under -9 grader i over et døgn.
Størrelsen på dit hjem skal du også tage med i dine overvejelser. Har du et lille hjem eller et lille køkken? Så overvej om et kombineret køle-fryseskab, der fylder mindre, er den rigtige løsning for dig.
Hvad er bedst - fryseskab eller kummefryser?
I vores test af frysere, ser vi kun på skabsfrysere. Vi har tidligere testet kummefrysere og de vigtigste erfaringer fra de test har vi samlet i en artikel. Kummefrysere er som udgangspunkt mere energivenlige end skabsfrysere, men markedet er meget lille, og derfor tester vi dem ikke længere.
Vælg ikke fryseskab alene ud fra energimærket
I forbindelse med den nye energimærkning, som trådte i kraft i marts 2021 har fryseskabe fået ny energimærke. De mest energivenlige fryseskabe har nu energimærke E og F.
Vær opmærksom på at et fryseskab med en god energimærkning ikke nødvendigvis er en god fryser. Bag den gode energimærkning kan gemme sig, at fryseskabet ikke har en indfrysningsfunktion, eller har svært ved at holde temperaturen, fordi den ikke bruger den nødvendige energi.
Her er den bedste fryser
Forbrugerrådet Tænks test af skabsfrysere viser, at jagten på et godt energimærke godt kan gå ud over frysens basis funktioner. Den skabsfryser, som bliver Bedst i Test, kom på markedet for flere år siden, men er stadig den bedste ifølge vores test.
Vil du læse hele artiklen nu?
Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Disse kummefrysere er Bedst i Test
Kummefrysere bruger ikke nær så meget energi, som man skulle tro, og de kan faktisk være mere energieffektive end skabsfrysere. Se hvilke der er Bedst i Test.

Kummefryser eller skabsfryser?
Hvilken fryser passer bedst til dig og dine behov – kummefryser eller skabsfryser? Og hvad skal du se efter næste gang, du skal købe ny fryser?

Skal køle- eller fryseskabet være integreret eller fritstående?
Integrerbare køleskabe, kølefryseskabe og frysere kan gemmes pænt bag en skabslåge. Men test afslører udfordringer for skabene, du skal være opmærksom på.