Disse fryseskabe er bedst i test
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse fryseskabe er bedst i test

Et fryseskab skal holde maden frossen og have et fornuftigt energiforbrug. Men hvilken fryser klarer bedst den opgave? Her er de bedste fryseskabe i vores test.

Trine Quaade Brøndsted · Foto: Getty Images · 17. april 2024
Et fryseskab og bedst i test logo

En god fryser skal kunne flere ting for at klare sig godt i vores test:

  • Den skal kunne fryse madvare ind hurtigt uden at de allerede frosne varer bliver varme.
  • Den skal holde en konstant temperatur på – 18 °C
  • Den skal kunne holde madvarerne kolde selvom strømmen går
  • Den skal være støjsvag
  • Den skal have et fornuftigt energiforbrug, både når den står og kører uåbnet og når den indfryser.

I Forbrugerrådet Tænk tester vi løbende fryseskabe. I vores fryser test ser vi netop på disse dele, for at vurdere hvor god fryseren er.

Disse frysere har vi testet

I vores test undersøger vi markedet bredt, og vælger de mest udbredte mærker. I testen finder du frysere af mærkerne:

AEG, Bauknecht, Bosch, Electrolux, Hisense, Ikea, LG, Liebherr, Point, Samsung, Siemens, Smeg og Whirlpool

Fordele og ulemper ved et fryseskab

Store fryseskabe er smarte, hvis du kan lide at handle stort ind eller ofte fryser mad ned. Fryseskabe på mellem 175 og 190 cm passer godt til en familie på 4 personer og op.

Energiforbruget er dog også højt, hvis du vælger et stort fryseskab. Du kan derfor spare penge på at vælge et mindre fryseskab.

Går strømmen i dit hjem? Så er det vigtigt, at fryseren kan holde maden frossen i så lang tid som muligt, så du har størst mulighed for at redde maden. Her er der stor forskel på fryseskabe.

Fryseskabe er generelt dårlige til at holde på kulden, viser vores test. Men enkelte fryseskabe klarer vores strømsvigtstest godt og kan holde temperaturen på under -9 grader i over et døgn.

Størrelsen på dit hjem skal du også tage med i dine overvejelser. Har du et lille hjem eller et lille køkken? Så overvej om et kombineret køle-fryseskab, der fylder mindre, er den rigtige løsning for dig.

Hvad er bedst - fryseskab eller kummefryser?

I vores test af frysere, ser vi kun på skabsfrysere. Vi tester dog også kummefrysere. Kummefrysere er som udgangspunkt mere energivenlige end skabsfrysere, men de er store og mindre overskuelige, da varerne ligger i lag

Vælg ikke fryseskab alene ud fra energimærket

I forbindelse med den nye energimærkning, som trådte i kraft i marts 2021 har fryseskabe fået ny energimærke. De mest energivenlige fryseskabe har nu energimærke D, E og F.

Vær opmærksom på at et fryseskab med en god energimærkning ikke nødvendigvis er en god fryser. Bag den gode energimærkning kan gemme sig, at fryseskabet ikke har en indfrysningsfunktion, eller har svært ved at holde temperaturen, fordi den ikke bruger den nødvendige energi.

Her er den bedste fryser

Vi fremhæver to skabsfrysere, som vi synes er gode. Et fritstående fryseskab og et integrerbart fryseskab, hvis du gerne vil have en fryser, som passer ind i et køkkenskab eller lign. 

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?