Hønsebouillon og -fond: Her er de bedste
Genvejen til umami og kraftigere smag kan findes i hønsebouillon- og fond. Vi har smagstestet ti hønsebouilloner og seks hønsefonder og kigget på, hvad de indeholder.

Bouilloner og fonder er en blanding af aromaer og smagsforstærkere, som i sig selv kan smage godt. Produkterne kan også bruges til at give smag til supper, saucer, risottoer og mange andre retter. Men hvilke smager godt og giver en god smag til din mad?
Test af smag og saltindhold
Vi har testet ti produkter kategoriseret som hønsebouillon og seks produkter, der kalder sig selv for hønsefond i vores bouillon og fond test. I testen har fire personer fra Hotel- og Restaurantskolen i København, bedømt smagen og vurderet produkterne i en blindsmagning.
Derudover har vi set på saltindholdet og korrekte informationer på emballagen.
Vi har testet følgende mærker: Änglamark, Aruna, Coop, First Price, Irmas, Jürgen Langbein, Kania, Knorr, Oscar, Tasty, Queen, Reduced, Urtekram og VeggieBel.

Hvad er forskellen på bouillon og fond?
Bouillon og fond er begge vandbaserede madingredienser. Der skelnes ikke altid mellem fond og bouillon, men der er tale om to forskellige ting, som begge bidrager med en smag af umami.
- Fond bliver typisk lavet på kraftben og indeholder derfor gelatine fra benene og får smag fra tilsatte grøntsager. Som udgangspunkt krydres en fond ikke, men bruges som basisingrediens til fx saucer. Fond kan også bruges som base for en bouillon.
- Bouillon bruges også som base for saucer og lignende, men er krydret så den også kan drikkes rent som en varm drik.
Vi har i testen opdelt produkterne efter, hvad producenterne selv har kaldt dem. I praksis er der ikke den store forskel på, om de kalder det det ene eller det andet.

Alle bouillonerne er lavet ud fra producenternes anvisning og blev serveret varme og blindsmagt af fire testsmagere fra Hotel- og Restaurantskolen.
De bedste produkter havde en smag af kylling, og en god saltbalance.
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.

Kammerjunkere: Heftige prisforskelle på simpel småkage
Kammerjunkere koster alt fra 20 kroner til over 160 kroner kiloet – men får du en mere lækker kammerjunker, hvis du tager de dyre? Smagstesten af 12 forskellige kammerjunkere udnævner en overraskende vinder.

Her er den bedste koldskål
Koldskål kan smage vidt forskelligt, og det er langt fra alle varianter, der begejstrer lige meget. Se, hvilken kærnemælkskoldskål smagseksperter og forbrugere foretrækker.

Ketchupkrigen: Heinz eller Beauvais?
Beauvais eller Heinz - hvilken ketchup er bedst? Et slag i kampen er afgjort. Én af de 2 vinder klart over den anden i Forbrugerrådet Tænks smagstest.