Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Stop snyd med koncertbilletter

Billetbørser på nettet snyder dig til at købe koncertbilletter til overpriser uden om de officielle forhandlere. Forbrugerrådet Tænk er gået sammen med Kulturministeriet og koncertarrangørerne for at sætte en stopper for det.

Indhold

Du bliver snydt til at betale overpris

Billetter til koncerter, teaterforestillinger og fodboldkampe kan du købe af arrangøren eller af en samarbejdspartner, for eksempel en officiel billetudbyder. Men du kan blive snydt til at betale for meget for de samme billetter, hvis du køber dem et andet sted.

Viagogo og Stubhub er eksempler på uofficielle billetsalgssteder, hvor billetter bliver videresolgt til overpriser.

Fælles indsats mod billetsnyd

Kulturministeriet lancerede i april 2019 en kampagne mod billetsnyd. Forbrugerrådet Tænk bakker op om kampagnen sammen med en række festivaler, spillesteder og billetudbydere.

Kampagnen undersøger i en video, om selv etablerede musikere som Hilda Heick, Waqas, Mette Lindberg og Emmelie de Forest falder for billethajernes tricks.

Undervejs i video-eksperimentet holder en hjerneforsker og en forbrugerjurist fra Forbrugerrådet Tænk øje med, hvordan musikerne bliver snydt.

Vi er imod billetsnyd:

Forbrugerrådet Tænk, Kulturministeriet, Roskilde Festival, NorthSide, Tinderbox, Down the Drain Concerts, Billetlugen, Smukfest, Spillestedet VEGA, Danske Koncert- og Kulturhuse, Dansk Live, Musik i Lejet, DR Koncerthuset, YourTicket og Billetsalg.dk ApS.

Sådan køber du din billet sikkert

 1. Tjek, at prisen stemmer, og at du ikke betaler overpris
 2. Køb kun billet på autoriserede salgssteder:
  Billet.dk
  Billetten.dk
  Billetlugen.dk
  Billetto.dk
  Billetsalg.dk
  Livenation.dk
  shop.smukfest.dk
  Ticketmaster.dk
 3. Hvis du er i tvivl, så gå til arrangørens egen side

Undgå at blive snydt af en billethaj ved at læse artiklerne herunder.