Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Billigere mobilabonnement til dig

Roaming blev gebyrfrit i EU i 2017. Flere mobilselskaber brugte anledningen til at hæve priserne. Derfor hjalp vi forbrugerne med at skifte abonnement.
20. December 2017
find billigt abonnement
Foto: Getty Images

Gebyrfri roaming i EU

Ringer du eller går du på nettet med din smartphone i et andet EU-land, har du tidligere skulle betale et gebyr.

Roamingafgiften, som gebyret også blev kaldt, har Forbrugerrådet Tænk i flere år kæmpet for at få fjernet, og i juni 2017 lykkedes det, da EU fjernede afgiften. Du skal derfor ikke betale et gebyr til dit teleselskab for at bruge din mobil i et andet EU-land.

Flere mobilselskaber brugte anledningen til at hæve deres priser på mobilabonnementer herhjemme. Nogle af de danske selskaber siger, at det stadig koster selskabet dyrt, at skulle betale en afgift til de udenlandske netværk.

Prisstigninger på et abonnement gør det muligt for dig frit at skifte selskab, fordi dine vilkår har ændret sig. Forbrugerrådet Tænk opfordrede derfor forbrugerne til at benytte muligheden til at skifte til et billigere abonnement.

Forbrugerrådet Tænk anbefalede i kampagnen 3 konkrete mobilabonnementer til 3 typer af mobilkunder. Derudover rådgav vi forbrugere online om et abonnement, der passede til deres individuelle behov.

Få hjælp til at finde et billigere abonnement