Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Red Passagerpulsen

I 2020 risikerer du at stå på egne ben, når bus, tog og metro driller. Passagerpulsen er ikke kommet på Finansloven i det nye år og risikerer at lukke.
Af Forbrugerrådet Tænk
19. December 2019
Foto: Anette Sønderby Madsen

Passagerpulsen er din stemme i den kollektive transport

Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk har de sidste 5 år været passagerernes stemme i den kollektive transport. Men til januar udløber bevillingen, og hvis ikke politikerne beslutter sig for at afsætte penge til, at Passagerpulsen kan fortsætte deres arbejde, kommer du til at stå alene igen.

Rejsekortets regler må du fremover selv finde ud af, og der vil ikke længere være en uafhængig organisation, der kan tale din sag i pressen ved sporarbejder og forsinkelser.

Passagerpulsen har skabt resultater for dig

Passagerpulsen har også været med til at skabe forbedringer for dig som passager gennem samarbejde med de forskellige tog- og busselskaber.

Forbedringerne er for eksempel:

  • Bedre kompensation til de passagerer, der bliver ramt af sporarbejde
  • Forbedringer af Rejsekort, blandt andet muligheden for at checke ud via en app, bedre information om udløbsdato og mulighed for at lave tank-op aftale med Mastercard
  • Køreplaner i busserne og ruteplaner på stoppestedet, da Movia tidligere i år besluttede sig for at tage køreplanerne ned fra stoppestederne

Passagerpulsen er ikke i mål endnu. Der er stadig plads til forbedring i den offentlige transport i Danmark, og Passagerpulsen vil gerne fortsat tale din sag og kæmpe for bedre offentlig transport.

Passagerpulsen har bedt passagerne fortælle, hvordan vi har gjort en forskel for dem.

Læs passagernes beretninger