Sådan vælger du yogamåtte og passer på den
Hvordan finder du en yogamåtte, du kan have glæde af længe? Her er en række punkter, som det er godt at undersøge, før du køber.
Når du dyrker yoga kommer du til at ligge mange timer på din yogamåtte og være i tæt kontakt med den. Vi har testet yogamåtter for uønsket kemi, holdbarhed og for hvor gode de er at bruge.
I vores yogamåtte test , kan du se resultaterne af vores laboratorie- og brugertest. Men herunder får du en række gode råd for at finde den rette måtte og få mest mulig glæde af den, med udgangspunkt i vores testresultater.
1. Står du godt fast på yogamåtten?
Det er vigtigt, at dine hænder og fødder står fast på yogamåtten under øvelserne, og at måtten ikke skrider rundt på gulvet.
Naturgummimåtter giver generelt høj skridsikkerhed, mens det kan variere mere for måtter i plast.
2. Lugter måtten?
Mærk på måtten, og lugt til den før du køber den for at få en ide om, hvorvidt du bryder dig om at skulle være i tæt kontakt med materialet.
Ved onlinekøb er det ikke muligt, men her har du 14 dages fortrydelsesret, så du kan sende måtten retur.
Ikke kun plast men også naturgummimåtter kan lugte. De kan have en karakteristisk lugt af gummi, som dog typisk vil forsvinde over tid.
3. Virker yogamåtten behagelig?
Prøv om muligt at rulle måtten ud, og test, om den er behagelig for især knæ og ryg. Naturgummimåtter giver typisk god beskyttelse mod kontakten med underlaget, mens det kan variere mere for måtter i plast.
Yogamåtten må ikke bølge, og enderne skal helst ligge klinet til gulvet for ikke at virke irriterende under øvelserne.
Længden af måtten skal gerne være 10-20 cm mere end din højde. Hvis du har brug for god plads, findes der ekstra brede yogamåtter.
4. Er måtten for tung at bære på?
Tjek vægten af yogamåtten, hvis du skal bære den meget rundt. Der kan være store forskelle mellem måtterne. Naturgummimåtter er typisk tungere og fylder mere end måtter af plast.
Se, om måtten har en praktisk bærestrop eller en snor til at binde om måtten, så du eksempelvis kan have den over skulderen.
5. Skal måtten kunne tål sollys?
Naturgummi har ikke godt af sollys, der hurtigere får det til at mørne, så overvej et andet materiale, hvis måtten skal bruges meget udendørs i direkte sollys.
Naturgummi tørrer ud med tiden.
Sådan passer du på din yogamåtte
Pak yogamåtten ud, en uges tid før du skal bruge den første gang. Lad den stå og dampe af udenfor eller et andet sted med god udluftning.
Vask måtten før brug, og vask den også løbende. Hvis den ikke tåler vask, så tør den i stedet af med en fugtig klud. Læs anvisningen fra producenten.
Lad yogamåtten hænge og tørre helt, før du ruller den sammen, så den ikke bliver jordslået.
Tjek dette, før du melder dig ind i et fitnesscenter
Der er mange fitnesscentre, og de kan have vidt forskellige abonnementstyper, så hvad skal du tjekke, før du melder dig ind?
Her er de bedste smartwatches og løbeure
Hvilket smartwatch eller løbeur skal du vælge? Vi har testet både smart- og træningsfunktionerne. Se hvilke der er Bedst i Test
Smartwatch, aktivitetsur eller løbeur: Hvad skal du vælge?
Aktivitetsmåler, smartwatch og løbeur kan meget af det samme. Men der er forskelle, du skal være opmærksom på. Hvilket valg er det bedste for dig?