Disse yogamåtter er Bedst i Test
Find den rette måtte, når du laver yogaøvelser, så det er behageligt, og yogamåtten holder længe. Vi anbefaler tre måtter i testen.
Når du laver yogaøvelser, skal du have et behageligt underlag. Tykkelsen på de fleste yogamåtter er ca. fem millimeter, men der er alligevel forskel på deres bæreevne og komfort.
Yogadyrkerne har også forskellige præferencer i forhold til tykkelse og hårdhed. Særligt i øvelser, hvor du står på knæene, vil du mærke et hårdt gulv igennem nogle måtter.
Vi har testet yogamåtter. I vores yogamåtte test har vi set på yogamåtter, som er ca. fem millimeter tykke. I testen ser vi både på slidstyrke, brugervenlighed og uønsket kemi.
Ikke alle yogamåtter er slidstærke
Vores tekniske test viser, at et par af måtterne ikke har en god nok slidstyrke eller rivstyrke, så der blandt andet kan begynde at fnulre små stykker af måtten ved slid.
Og nogle måtter risikerer at skride lettere end andre på gulvet, når du laver øvelser. Yogamåtter af naturgummi er generelt mest skridsikre og giver også fødder og hænder det bedste fæste.
Sveder du meget under yoga, eller dyrker du hotyoga i 40 graders varme, så vælg en måtte, der er god til at klare fugt. Enkelte af de testede yogamåtter suger en del fugt, så de kan være længere tid om at tørre, og de kan føles fugtige at lave yoga på.
Måtterne er testet på et laboratorium og afprøvet af brugere
I vores test er udbredte mærker som Abilica, B Mat, Bodhi Asana, Casall, Gaiam, Jade, Manduka og Yogiraj samt måtter fra Coop, Flying Tiger, Harald Nyborg og Intersport.
De er testet for slidstyrke, rivstyrke, bæreevne, skridsikkerhed, fugt og uønsket kemi samt afprøvet i praksis af en række yogadyrkere.
Disse yogamåtter anbefaler vi
Halvdelen af de testede yogamåtter er samlet set gode, og tre af dem anbefaler vi her. De lugter ikke og er fri for uønsket kemi. Den måtte, som er Bedst i test, er ikke billig, men dyrker du meget yoga, burde den holde længe.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Her er de bedste smartwatches og løbeure
Hvilket smartwatch eller løbeur skal du vælge? Vi har testet både smart- og træningsfunktionerne. Se hvilke der er Bedst i Test
Tjek dette, før du melder dig ind i et fitnesscenter
Der er mange fitnesscentre, og de kan have vidt forskellige abonnementstyper, så hvad skal du tjekke, før du melder dig ind?
Smartwatch, aktivitetsur eller løbeur: Hvad skal du vælge?
Aktivitetsmåler, smartwatch og løbeur kan meget af det samme. Men der er forskelle, du skal være opmærksom på. Hvilket valg er det bedste for dig?