Yogamåtter: Disse er Bedst i test| Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse yogamåtter er Bedst i Test

Find den rette måtte, når du laver yogaøvelser, så det er behageligt, og yogamåtten holder længe. Vi anbefaler tre måtter i testen.

Tage Majland · Foto: Getty Images · 4. november 2021
Disse yogamåtter er Bedst i test

Når du laver yogaøvelser, skal du have et be­­­ha­­­ge­­­ligt underlag. Tykkelsen på de fleste yogamåtter er ca. fem milli­meter, men der er alligevel forskel på deres bæreevne og komfort.

Yogadyrkerne har også forskellige præ­­fe­rencer i forhold til tykkelse og hårdhed. Særligt i øvelser, hvor du står på knæene, vil du mærke et hårdt gulv igennem nogle måtter.

Vi har testet yogamåtter. I vores yogamåtte test har vi set på yogamåtter, som er ca. fem millimeter tykke. I testen ser vi både på slidstyrke, brugervenlighed og uønsket kemi.

Ikke alle yogamåtter er slidstærke

Vores tekniske test viser, at et par af ­måtterne ikke har en god nok slidstyrke eller rivstyrke, så der blandt andet kan begynde at fnulre små stykker af måtten ved slid.

Og nogle måtter risikerer at skride lettere end andre på gulvet, når du laver øvelser. Yogamåtter af naturgummi er generelt mest skridsikre og giver også fødder og hænder det bedste fæste.

Sveder du meget under yoga, eller dyrker du hotyoga i 40 graders varme, så vælg en måtte, der er god til at klare fugt. Enkelte af de testede yogamåtter suger en del fugt, så de kan være længere tid om at tørre, og de kan føles fugtige at lave yoga på.

Måtterne er testet på et laboratorium og afprøvet af brugere

I vores test er udbredte mærker som Abilica, B Mat, Bodhi Asana, Casall, Gaiam, Jade, Manduka og Yogiraj samt måtter fra Coop, Flying Tiger, Harald Nyborg og Intersport.

De er testet for slidstyrke, rivstyrke, bæreevne, skridsikkerhed, fugt og uønsket kemi samt afprøvet i praksis af en række yogadyrkere.

Disse yogamåtter anbefaler vi

Halvdelen af de testede yogamåtter er samlet set gode, og tre af dem anbefaler vi her. De lugter ikke og er fri for uønsket kemi. Den måtte, som er Bedst i test, er ikke billig, men dyrker du meget yoga, burde den holde længe.

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?