Test: Dava Danske Økologiske Ingrid ærter | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Dava
Danske Økologiske Ingrid ærter

Om produktet

Ingrid ærten har et attraktivt udseende med en fin gul farve, men kræver længere kogetid og har en uensartet konsistens, hvor nogle er sprøde, mens andre virker underkogte. Aromaen varierer fra frisk og duftende som hø til en mere urteagtig duft, hvilket supplerer den nøddeagtige og søde smag, der generelt er tilfredsstillende. Helhedsindtrykket er positivt, især for dem med en sprød konsistens, men nogle Ingrid ærter kræver ekstra tilberedning for at opnå den optimale tekstur, især hvis de skal bruges til hummus.

 

Ingrid ærten skal udblødes og koges længere tid, og kan bruges som erstatning til kikærten i en hummus eller i en salat. En hummus vil dog ikke kunne blendes til cremet konsistens pga ærtens mere faste struktur

 

Denne Ingrid ært fik den bedste score af de to Ingrid ærter som var med i testen

Testresultater

Testet i

sep 2024

Dette produkt 82%

49%

Laveste

84%

Højeste

Sammenlignet med 17 produkter i testen.

Testresultater

  • Mærke Dava
  • Samlet bedømmelse Meget god
  • Samlet bedømmelse, % 82
  • Produkttype Tørrede
  • Type Pose
  • Økologisk Ja
  • Netto vægt, g 300
  • Drænet vægt, g 300
  • Pris 30,0
  • Pris pr. kg 100
  • Oprindelsesland Danmark
  • Information på emballagen Meget god
  • Protein, g/100g 19
  • Salt, g/100g 0
  • Proteinenergiinhold i procent 24
  • Smagstest God
  • Pesticidrester Meget god
  • Sortering Meget god
  • Sensorisk laboratorietest Meget god