Test: Stork Barnevogn | Forbrugerrådet Tænk: Vi tænker, før du handler Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Stork Barnevogn

Testdato:

sep 2020

Testresultater for dette produkt

Kemitest

Plusser

Minusser (stofferne er tilladte)

  • Uden klorparaffiner
  • Uden flammehæmmere
  • Uden ftalater
  • Med fluorstoffer
  • Med pah'er

Om produktet

Stork-barnevognen er testet for indhold af problematisk kemi i både 2019 og 2020.

Begge år har den fået den dårligste kemibedømmelse, C-kolben.

Flammehæmmeren, der blev fundet i vognen i 2019, er ikke længere i produktet, men indholdet af PAH’en naftalin, der kan være kræftfremkaldende, er fortsat højt i barnevognens styr.Indholdet er ikke ulovligt, men uønsket særligt i børneprodukter og i produkter med langvarig hudkontakt. Det fundne indhold er væsentlig over blandt andet tyske anbefalinger (GS-mærket).

Derudover blev der fundet spor af fluorstoffer i forlæderet, der kunne tyde på, at stofferne kan være anvendt til at gøre tekstilet vand- eller smudsafvisende. Indholdet er lavt, men fluorstoffer er generelt uønskede både i miljøet og for vores sundhed.

Ønskebørn, der er ansvarlig for Stork barnevognen siger til Forbrugerrådet Tænk, at den fundne naftalin i styret igen er adresseret til producenten. De vil have det fjernet helt. Derudover oplyser de, at deres tekstiler er Oeko-Tex-certificerede og opfylder alle krav til barnevognsstandarden og lovgivningen.

Barnevognen er testet uden madras, da der ikke medfølger madras, og den heller ikke sælges med nogen bestemt tilkøbsmadras.