Brugt barnevogn: Det skal du tjekke inden køb
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Brugt barnevogn: Det skal du tjekke inden køb

Barnevognen er en vigtig investering for dig og din baby. Køber du den brugt, kan du spare mange penge. Men der er en række ting, du skal holde øje med.

Laura Gonzales · Foto: Getty Images · 31. august 2020
Baby ligger i en barnevogn

Barnevognen er et af de hjælpemidler, du som forælder bruger allermest. Derfor er det også vigtigt, at du køber den barnevogn, der passer allerbedst til dig, dit barn og dine behov.

Men barnevognen er også en af de dyreste produkter, du skal investere i som nybagt forælder. Du kan derfor spare mange penge på at købe en brugt barnevogn, men du skal se dig for på brugtmarkedet.

Skal du købe en brugt barnevogn? Så har Forbrugerrådet Tænk samlet en række konkrete råd til, hvad du skal kigge efter, inden du handler.

Hvilken barnevogn skal du have?

Kører du primært i byen eller i kuperet terræn? Vores test viser, at faste hjul fungerer bedst i kuperet terræn, mens drejelige hjul er velegnet til bykørsel. Drejehjulene på nogle modeller gjorde nemlig vognene lettere at manøvrere med.

Er der stor højdeforskel på medlemmerne af din familie? Så skal du undersøge, hvor højt og lavt du kan indstille barnevognens håndtag, så alle kan få glæde og gavn af det nye køb.

Tjek barnevognens stand

Rust, falmet stof og punkterede hjul kan være en del af handlen, når du køber en brugt barnevogn. Undersøg vognen inden du køber, så du kender til ekstra udgifter for reservedele. Brug din viden til at forhandle med og til at overveje den tid, det kræver at sætte den i stand.

Altanbarnevogn kan være smart at have, så du slipper for at slæbe en vogn op og ned hver dag. Vil du finde en barnevogn til altanen? Så er det måske ikke nødvendigt at kigge efter slidte hjul på den brugte barnevogn. Det gør måske heller ikke noget, at den ikke kører mindre godt.

Barnevognskassen kan være fugtig, hvis den primært har stået udenfor. Se og mærk derfor efter fugt i barnevognskassen. Det kan nemlig betyde, at mug og skimmel har fået lov til at udvikle sig og sætte sig i stoffet.

Spørg sælger, om vognen har stået i et rygerhjem eller et hjem med dyr. Så undgår du at komme hjem og opdage uønskede lugte eller finde ud af, at dit barn ikke kan bruge vognen på grund af allergi.

Kør en tur med barnevognen inden køb

Smag, behag og behov er forskelligt fra familie til familie. Kør derfor en tur med barnevognen, og prøv de forskellige funktioner, inden du beslutter dig for at købe.

Så får du også en god ide om, hvorvidt barnevognen passer til dine behov, hvordan vognens vægt føles, og om hjulene for eksempel trækker skævt.

Prøv funktionerne af, inden du køber:

Flere års slid kan have sat sine spor i for eksempel bremseevner, led og funktionalitet. Prøv derfor disse ting af, når du er ude og se på en brugt barnevogn:

  • Klap vognen sammen for at se, om det stadig kan lade sig gøre
  • Tjek om håndtaget kan justeres op og ned
  • Undersøg om hjulene er slidte og skal skiftes ud
  • Prøv bremserne af – med tiden kan de blive slappe og miste sin duelighed
  • Undersøg om leddene i kalechen laver høje kliklyde ved at justere dem op og ned. Lydene kan være generende, hvis dit barn sover let
  • Tjek om trykknapperne i overlæderet er ødelagte eller for slidte til at virke ordentligt

Brug vores tidligere test til at købe en brugt barnevogn

Forbrugerrådet Tænk har testet barnevogne flere gange.

Vogne, der er på brugtmarkedet nu, er måske med i vores tidligere test.

I testen får du konkrete ideer til, hvad du særligt skal se efter, hvis du kigger efter en brugt udgave af en af vognene fra testen.

Privathandel: Det skal du være opmærksom på

Handler du med en privatperson? Så har du stort set ingen rettigheder, hvis der opstår problemer i forbindelse med handlen. Købeloven træder nemlig ud af kraft, når du handler med en privat sælger.

Har sælger købt barnevognen af en forhandler for mindre end 2 år siden? Så skal du huske at få kvitteringen med, da den 2 års reklamationsret stadig gælder.

Serviceaftaler kan være en del af handlen, når du køber en brugt barnevogn. Forhandlere tilbyder nogle gange en serviceaftale med i købet af en ny barnevogn, så den bliver repareret gratis. Er barnevognen forholdsvis ny? Så spørg, om der følger en med.