Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Tv-pakker: Find den bedste pakke i 4 trin

Tv-kanaler kommer i mange forskellige pakker, og det kan være svært at overskue priser og antallet af kanaler. Få hjælp til at finde den bedste tv-pakke til dig.
Af Leon F. Skytte
5. August 2019
spar paa dit tv-abonnement
Foto: Getty Images

Find den bedste tv-pakke til for dig

En tv-pakke er et abonnement på et sæt faste tv-kanaler som DR, TV2 Zulu, 3+ eller 6'eren. Du kan købe tv-pakker hos tv-udbydere som for eksempel Yousee, Boxer eller Viasat.

Til forskel fra streaming kræver en tv-pakke, at du har et tv-signal til at modtage tv-kanalerne. Streaming kræver kun et login og en device med forbindelse til nettet, for eksempel en pc, tablet, smartphone eller et smart-tv.

Tv-pakker findes i mange udgaver med et utal af kanaler og til mange forskellige priser. Derfor kan du nemt komme til at vælge en pakke, hvor du betaler for alt for meget, du ikke ser.

Få hjælp til at finde den billigste og bedste tv-pakke til dig.

Find det bedste TV i vores test af fladskærme

Hvilke kanaler vil du have?

Hvilke tv-kanaler har du egentlig brug for? Det er første spørgsmål, du skal stille dig selv. Dan dig et overblik, ved at skrive ned, hvilke kanaler du ser og hvor ofte i løbet af en uge.

Tv-pakker indholder ofte 20, 30 eller endnu flere kanaler. Ser du i virkeligheden kun omkring 5 kanaler, kan du måske nøjes med en mindre pakke og spare penge.

Frit kanalvalg kan du finde hos enkelte udbydere. Det vil sige, at du selv kan bestemme antal kanaler og hvilke kanaler, du vil have.

Tv-pakker med frit kanalvalg har dog ofte en mindstepris, der ikke nødvendigvis gør det til en billigere løsning end faste tv-pakker. Nogle tv-udbydere tilbyder også et begrænset udvalg af ekstra-kanaler til din tv-pakke, som du kan tilkøbe enkeltvis.

Fodbold, Formel 1 eller de nyeste Hollywood-film kræver tit særlige sports- eller filmkanaler, som du kun kan få, hvis du køber en stor og dyr tv-pakke.

Streaming-tjenester kan være en billigere løsning end tv-pakker, hvis du for eksempel ikke ser meget andet end DR og TV2s kanaler.

Streaming på tv: Guide til 12 tjenester

Hvordan skal du modtage signalet?

Dit tv-signal skal du have styr på, før du vælger din udbyder. Dit udstyr og din adresse afgør, hvilken slags tv-signal du kan modtage.

Tv-signal kan du i Danmark modtage via 4 teknologier:

 • Digitalt antenne-tv
 • Kabel-tv
 • Parabol-tv
 • Bredbånds-tv/fibernet

Dit tv har også betydning for, hvilke muligheder du har. Overvej om dit fjernsyn lever op til dine tekniske ønsker. HD-kanaler kræver for eksempel et HD-tv, og et smart-TV gør det muligt at streame.

Streaming er en alternativ mulighed til tv-pakkerne. Hvis du kan nøjes med de film og serier, der er på for eksempel DRTV, TV2Play, HBO eller Netflix, kan du måske spare penge.

Mange tv-abonnementer giver dig også mulighed for at streame mange af dine kanaler på nettet, hvis du for eksempel er udenlands eller i sommerhus. Husk at holde øje med dit dataforbrug, hvis du er på nettet med din telefon.

Streaming: Sådan ser du film og tv-serier på dit tv

Hvilken tv-udbyder har det bedste tilbud til dig?

Tv-udbyderne har mange forskellige løsninger og priser på tv-pakker. Sammenlign deres tilbud når du ved, hvordan du vil modtage tv, og hvilke kanaler du skal bruge.

Det betaler sig at undersøge, hvilke pakker de forskellige udbydere har på deres hjemmesider, selv om det kan tage lidt tid.

Priserne for tv-pakker er tit opgjort per måned. Derfor kan prisforskel på 50 kroner hurtigt løbe op over et år.

Du kan for eksempel tjekke disse tv-udbydere:

 • Boxer
 • Canal Digital
 • Fullrate
 • Stofa
 • Telia
 • Viasat
 • Waoo
 • Yousee / TDC TV

Lokale antenneforeninger kan også være en mulighed, afhængig af hvor du bor.

Gode tilbud fra udenlandske tv-udbydere kan du støde på, når du er på Facebook eller ser reklamer andre steder på nettet. Lad dig ikke friste af store tv-pakker til 30 kroner. Det kan være svindel og du kan ende med selv at blive straffet, fordi du ser indholdet ulovligt.  

Hvad er dine vilkår i abonnementet?

Gebyrer og særlige vilkår kan nogle tv-udbydere have, når du vælger tv-abonnement. Undersøg disse ting, inden du binder dig hos en udbyder:

 • Oprettelse: Koster det penge at oprette abonnementet?
 • Prisændring: Ændrer prisen sig efter 6 måneders prøveperiode?
 • Gebyr: Tager udbyderen et halvårligt kortgebyr?
 • Bindingsperioden: Hvor længe binder du dig? Et godt introduktionstilbud kan blive dyrt i længden.
 • Ekstra udgift: Er der månedlige udgifter til leje af eksempelvis modtagerboks eller andre skjulte gebyrer?
 • Flere fjernsyn: Kan du bruge tv-pakken på flere fjernsyn eller andre devices i husstanden?
 • Samlede pakker: Hvis du har købt en pakke med både internet, telefoni og tv, hænger du så på alle dele, selvom du er utilfreds med en af dem?

Tv-pakker kan hos nogle udbydere være en del af en samlet pakke med internet og mobiltelefoni. Du kan derfor se nærmere på, om du kan spare penge på at vælge en pakkeløsning. Undersøg hvor du kan få et mobilabonnement og et internet-abonnement, der passser til dine behov.

Sammenlign priser for pakkeløsningerne med, hvad abonnementer på tv, internet og mobiltelefoni vil koste, hvis du køber dem hver for sig.

Mobilabonnementer: Se dig for, når du samler streaming og telefoni

Forbrugerrådet Tænk mener: Det skal være lettere og billigere at vælge dine tv-kanaler selv

"Tv-pakker får dig til at betale for tv-kanaler, du aldrig ser. Forbrugerrådet Tænk arbejder for, at du selv skal kunne vælge hvilke og hvor mange tv-kanaler du vil have, til en fair pris.

Tv-udbyderne skal give dig et frit valg, som du har det andre steder, du handler. Når du køber en agurk, bliver du ikke tvunget til også at købe en banan, så hvorfor er det anderledes med tv-kanaler?"

Martin Salamon, cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk