Streamingmarkedet er uoverskueligt
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Svært at overskue omskifteligt streamingmarked

Udbuddet af streamingtjenester skifter konstant, og mange tjenester skifter navn eller lægges sammen med andre tjenester.

Lars Nøhr Andreasen · Foto: Getty Images · 14. oktober 2022
streamingtjenester - par ser streaming

Siden Netflix kom til Danmark for ti år siden, har streamingtjenester forandret den måde, vi ser tv på, og der er kommet et væld af nye tjenester. Men i takt med at der kommer nye streamingtjenester til, forsvinder andre eller lægges sammen og får nye navne. Udbuddet af streamingtjenester er langt fra konstant.

“Det er for eksempel ikke længe siden, at Paramount+ blev lanceret i Danmark, men i dag findes Paramount+ ikke længere. Den er fra 20. september blevet til SkyShowtime og har fået ændret sit indhold. Sidste år havde vi også de to danske streamingtjenester Min Bio og Dansk Filmskat, og de er nu begge lagt ind under den nye streamingtjeneste Nordisk Film+,” siger projektleder Thomas Sterner Pedersen, der har set nærmere på markedet for streaming i Danmark. 

YouTV bliver til YouSee Play

YouTV blev lanceret for blot to år siden som en ambitiøs tv- og streamingkanal, der kostede fra 199-499 kroner, alt efter hvor mange tv-kanaler og streamingkanaler man tilvalgte. Det var YouSees ejer, der stod bag YouTV, som nu lukker og bliver til YouSee Play. Denne kanal bliver opbygget på samme måde, hvor man altså ikke kun får en streamingkanal, men hvor man får mulighed for at vælge mellem forskellige live tv-kanaler. 

Du skal være meget opmærksom på dine streaminaftaler, fordi markedet hele tiden forandrer sig Thomas Sterner Pedersen Projektleder, Test og Analyse

“De mange omlægninger, udvidelser og konsolideringer af streamingkanaler viser, at der stadig er tale om et meget ungt marked, hvor udbyderne ofte bliver nødt til at sadle om af forskellige grunde. Det er der som sådan ikke noget problem i, men det betyder, at du som forbruger skal være meget opmærksom, fordi markedet hele tiden forandrer sig, og de tjenester, du abonnerer på, skifter navn og indhold,” siger Thomas Sterner Pedersen. 

Forandring fryder

En væsentlig fordel ved de simple streamingtjenester som Netflix, HBO Max og lignende er, at du kun binder dig for én måneds abonnement, og derfor er det oplagt løbende at skifte mellem abonnementer på de forskellige tjenester. 

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?