Sådan kommer du godt i gang med streaming
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Kom i gang med streaming

Du kan nemt streame film, musik og tv-serier på tv, tablet eller smartphone. Du behøver kun tre ting - og to af dem har du sikkert i forvejen. Få hjælp til at komme i gang her.

Foto: Getty Images · 1. november 2023
Fjernbetjening ligger på et bord, med et tv i baggrunden

Med streaming kan du vælge imellem alverdens tv-serier, film og sport. Det er nemt at se tv med streaming, og du er hurtigt i gang. Streaming kræver nemlig kun tre ting:

  • Adgang til streaming-tjenester
  • Tv, tablet, pc eller mobil til at se streaming på
  • Forbindelse til internettet

Kom hurtig i gang med denne lyn-intro til streaming.

Streamingtjenesterne: Hvad vil du se?

Du streamer via streamingtjenester, som du ofte skal købe abonnement til. Du tegner typisk et abonnement på streamingtjenesternes hjemmeside og får adgang til indholdet med det samme.

HBO Max, Netflix og TV2 Play er eksempler på nogle af de streaming-tjenester, hvor du kan tegne et abonnement, som du betaler månedsvis. 

Benyt dig af gratis introduktionsperiode

Du kan hos nogle af tjenesterne få en gratis introduktionsperiode på syv dage. Udnyt den gratis adgang til at finde den bedste streamingtjeneste for dig.

Husk at melde dig fra tjenesten igen inden den gratis periode udløber, så du ikke skal betale for et abonnementet, hvis du ikke er interesseret i det alligevel. Læs det med småt i vilkårene, så du ved, hvilken dato du senest skal afmelde dig.

Selv om et abonnement til én streaming-tjeneste kan være billigt, kan det hurtigt løbe op, hvis du tegner flere abonnementer.

Husk den gratis streaming

På DR TV eller Filmstriben skal du ikke betale abonnement, for at streame tv programmer og film. Og der findes flere gratis streaming tilbud fra lovlige streamingtjenester. Du skal blot være opmærksom på, at de kan være reklamefinansieret.

Tv, pc eller tablet: Hvilken skærm vil du streame på?

Du kan streame både tv, pc, tablet og mobiltelefon. Du kan se indholdet gennem streamingtjenesternes hjemmesider eller deres apps.

Hvis du vil streame på flere skærme samtidig kræver nogle abonnementer et tillæg. Det kan være nødvendigt, hvis hele familien vil streame forskelligt indhold samtidig på 4 forskellige skærme.

I vores store guide over streamingtjenester, kan du se om tjenesten har særlige begrænsninger.

Stream på din tablet eller smartphone

Download apps fra Netflix, HBO Max eller DR TV for at streame på din tablet eller smartphone. Du kan hente streamingtjenesternes apps i Google Play til Android eller App Store til iPhones og iPads.

Stream på din computer

På din computer kan du streame fra streamingtjenesternes hjemmesider.

Stream på dit tv

Du kan streame på dit tv, hvis du har smart-tv, Apple tv eller Chromecast. Hvis du oplever at de smart-tv ikke længere bliver opdateret og derfor ikke kan hente nogle streamingsapps, er det billigere at købe et Apple tv eller en Chromecast til dit tv i stedet. Apple tv og Chromecast er små modtagerbokse, du tilslutter dit netværk og dit tv.

Internetforbindelse: Er den hurtig nok?

Dine film og serier bliver hentet (streamet) gennem internettet, mens du ser dem.

Er din internetforbindelse ikke hurtig nok, kan indholdet hakke eller blive vist i en dårlig opløsning.

Se, hvilken hastighed din streamingtjeneste anbefaler, hvis du har problemer med din streaming. Hastigheden på de fleste internetforbindelser er hurtige nok til at streame godt.

Data: Hvor meget har du i dit abonnement?

Hvis du streamer meget, kan dit dataforbrug hurtigt stige til vejrs. Derfor skal du holde øje med, om du har en datagrænse i din internetaftale.

Dit mobilabonnement kan for eksempel have en grænse for, hvor mange GB du kan hente pr. måned, hvis du streamer på din smartphone.

Indholdet bliver ikke gemt på det apparat, du streamer med, så du skal ikke bekymre dig, om det optager plads på din harddisk på tablet eller pc.