Streaming af film og serier i udlandet: Tag det med på rejsen Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Streaming i udlandet: Tag film og serier med dig

Netflix, HBO Nordic, Viaplay og andre streamingtjenester kan du tage med på ferien i EU - med dansk indhold og danske undertekster.

Astrid Lund Olstrup · Foto: Getty Images · 19. juni 2019
Mand sidder med sin computer ud til vandet

Streaming i udlandet

Streamer du indhold på din streamingtjeneste, mens du er på ferie i Spanien, er indholdet alligevel tilgængeligt på dansk. Så længe du rejser inden for EU, kan du nemlig tage dit streaming-abonnement med.

Dansk tale på børneprogrammerne og danske tekster på din serie tager du med dig, når du åbner for din streamingtjeneste i udlandet. Det er altså helt som den danske udgave, du kender fra Danmark.

Tag dit danske abonnement med på kortere rejser

Rejser du inden for EU i en kort periode, får du samme adgang til indholdet på din streamingtjeneste, som du har i Danmark.

HBO Nordic, Viaplay, Spotify og Mofibo er nogle af de betalings-streamingtjenester, du kan tage med dig i dansk udgave, når du rejser inden for EU.

YouSee oplyser, at du kan tage både tv-kanaler, film og serier, med til EU i op til 30 dage ad gangen. Det gælder dog ikke, hvis du har adgang til TV2 – her skal du betale ekstra.

Streaming uden for EU

Rejser du uden for EU, gælder reglerne ikke. Det er forskelligt, hvordan tjenesterne giver dig adgang uden for EU.

HBO Nordic og Viaplay kan du for eksempel ikke bruge uden for EU, mens Netflix giver dig adgang til den amerikanske udgave af Netflix, hvis du opholder dig i USA.

DR’s indhold er undtaget

DR TV’s indhold er finansieret af licensen. Derfor kan DR stadig begrænse adgangen, så den kun omfatter danske licensbetalere.

Nytårstalen, valg-aftener og andet populært indhold fra DR er dog ofte tilgængeligt fra udlandet, ligesom nogle serier og udsendelser er det.

Filmstriben, bibliotekernes gratis-tjeneste, er også begrænset til visninger i Danmark.