Streaming af film og serier i udlandet: Tag det med på rejsen
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Streaming i udlandet: Tag film og serier med dig

Du kan tage streamingtjenester som Netflix, HBO Max, Viaplay med på ferien i EU - med dansk indhold og danske undertekster. Rejser du uden for EU gælder der dog andre regler.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 5. april 2023
Mand sidder med sin computer ud til vandet

Streamer du indhold på din streamingtjeneste, mens du er på ferie i Spanien, er indholdet alligevel tilgængeligt på dansk. Så længe du rejser inden for EU, kan du nemlig tage dit streaming-abonnement med.

Du beholder også den danske tale på børneprogrammerne og danske tekster på din serie tager du med dig, når du åbner for din streamingtjeneste i udlandet. Det er altså helt som den danske udgave, du kender fra Danmark.

Tag dit danske abonnement med på rejser i EU

Rejser du inden for EU/EØS i en kort periode, har du samme adgang til indholdet på din streamingtjeneste, som du har i Danmark.

I 2018 trådte en ny lov nemlig i kraft om portabilitet af digitale tjenester i hele EU, som siger, at europæere, der rejser inden for EU, vil ikke længere være afskåret fra onlinetjenester såsom film, sportsudsendelser, musik, e-bøger eller spil, som de har betalt for i deres hjemland

HBO Max, Netflix, Viaplay, Disney+, Spotify og Mofibo er derfor nogle af de betalings-streamingtjenester, du kan tage med dig i dansk udgave, når du rejser inden for EU.

DR kræver, når du er i udlandet, at du bekræfter at du har fast bopæl i Danmark ved at logge ind med MitID

Tv2 kan du se via TV2 Play

Streaming uden for EU

Rejser du uden for EU, gælder reglerne om portabilitet ikke. Det er forskelligt, hvordan tjenesterne giver dig adgang uden for EU.

HBO Max, Netflix og Disney+ giver dig adgang til den udgave og det indhold de har i det land du opholder dig i, såfrem deres tjeneste er tilgængelig. For eksempel kan du se deres amerikanske udgave, hvis du opholder dig i USA.

Du kan ikke se Tv2 uden for EU/EØS

Filmstriben, bibliotekernes gratis-tjeneste, er også begrænset til visninger i Danmark.

Du kan finde de enkelte streamingtjenesters retningslinjer på deres hjemmesider.

DR har visse undtagelser

DR TV’s indhold er finansieret af licensen. Derfor kan DR stadig begrænse adgangen, så den kun omfatter danske licensbetalere.

Nytårstalen, valg-aftener og andet populært indhold fra DR er dog ofte tilgængeligt fra udlandet, ligesom nogle serier og udsendelser er det.