Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Giftfri barndom

Formålet med kampagnen ”Giftfri barndom” var at få problemkemi på dagsordenen i det års valgkamp til Europaparlamentet og på den lange bane at presse på for et forbud mod hormonkemi i forbrugerprodukter.
Giftfri barndom

Fund af problemkemi i flere børneprodukter

Forbrugerrådet Tænk krævede i kampagnen ”Giftfri barndom” at problematisk kemi skulle ud af hverdagsprodukter. Især produkter der henvendte sig til børn, da denne aldersgruppe er mest modtagelig for problematisk kemi.

Under kampagnen fandt Forbrugerrådet Tænk problemkemi i forskellige typer produkter henvendt til børn. Blandt andet BHA i tyggegummi, hormonkemi i kosmetik til børn og med en pengeindsamling hjalp vores medlemmer og andre forbrugere os med at finansiere en test af legetøj.

Den crowdfundede test hjalp os med at afsløre problematisk kemi i 5 af 18 legetøjsprodukter.

Stor opbakning til forbud og app

I forbindelse med kampagnen ”Giftfri barndom” blev app’en ”Tjek kemien” lanceret. Ved at scanne hverdagsprodukter fik forbrugerne mulighed for direkte at stille virksomhederne spørgsmål om kemiindholdet i deres produkter. Over 10.000 benyttede sig af app’en under kampagnen.

Ligeså mange skrev under mod hormonkemi i forbrugerprodukter, og det hjalp med at få fokus på området, som da også blev et af valgtemaerne i det års valg til europaparlamentet.

Hent app'en "Tjek kemien" her