Streaming på dit fjernsyn: Hent film og serier fra nettet til dit tv Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Streaming på dit fjernsyn: Hent film og serier fra nettet til dit tv

Smart-tv, Apple TV og Chromecast gør det muligt at streame indhold fra nettet på dit tv. Hvad er forskellen? Og hvordan bruger du de forskellige løsninger?

Jesper Frydland-Raun · Foto: Getty Images · 19. december 2018
Kvinde sidder med sin telefon imens hun ser tv

Streaming på dit tv kan foregå på flere måder

Streaming af film, tv-serier og andet indhold på internettet kan foregå på din computer, tablet og smartphone. Men måske vil du gerne streame på en større skærm?

Smart-tv, Apple TV og Chromecast er 3 forskellige løsninger, der gør det muligt for dig at streame indhold fra nettet på dit fjernsyn.

Hvad er forskellen på de 3 løsninger? Og hvordan tilslutter du Apple TV og Chromecast til dit tv?

Smart-tv kan kobles på internettet

Smart-tv er fladskærms-tv, der kan kobles på internettet enten trådløst eller via kabel. Det betyder, at du kan streame online indhold direkte på dit Smart-tv.

Streamingen foregår via apps, sådan som du kender det fra din smartphone. Størstedelen af de kendte streamingtjenester har udviklet apps til Smart-tv, men vær opmærksom på, at ikke alle Smart-tv understøtter alle apps.

Før du køber et Smart-tv, skal du derfor tjekke, at det understøtter de apps, som du ved, at du godt kunne tænke dig at bruge.

Smart-tv kan købes i forskellige udgaver og prisklasser fra en lang række elektronikmærker ‒ for eksempel Samsung, LG, Phillips, Sony og mange andre.

Apple TV

Apple TV er en lille boks, som du kobler til dit tv med et HDMI-kabel og styrer med en medfølgende fjernbetjening.

Apple TV gør det muligt at streame indhold fra internettet direkte på tv-skærmen via apps. Du kan downloade apps til Apple TV fra Apples App Store.

Med Apple TV kan du også streame indhold fra din Mac-computer, iPhone, iPad og iPod Touch på din tv-skærm via Apples Airplay-teknologi.

Har du Android-enheder kan de godt bruges sammen med Apple TV og Airplay, men vær opmærksom på, at det er væsentligt mere besværligt og kræver, at du downloader en særlig app.

Sådan tilslutter du Apple TV til dit tv

  1. Forbind Apple TV med dit tv med et HDMI-kabel og slut strøm til Apple TV
  2. Tænd dit tv og vælg den kanal, der er tilsluttet Apple TV. Nogle tv går automatisk til den kanal.
  3. Følg nu vejledningen på skærmen, som tager dig igennem opsætningen af Apple TV trin for trin.

Du kan finde mere detaljerede vejledninger til opsætning af Apple TV på Apples hjemmeside eller få hjælp hos din elektronikforhandler.

Chromecast

Chromecast er Googles løsning til streaming af internetindhold på tv’et. Det er en lille enhed, som du kobler til dit fjernsyns HDMI-indgang.

Chromecast etablerer en trådløs forbindelse til den smartphone, computer eller tablet, som du ønsker at streame fra.

Den enhed, du streamer fra, fungerer som din fjernbetjening til Chromecast. Chromecast arbejder i modsætning til Apple TV lige godt sammen med Android- og iOS-enheder.

Sådan tilslutter du Chromecast til dit tv

  1. Tilslut Chromecast til dit tv’s HDMI-indgang og tænd for tv’et
  2. Slut strøm til Chromecast ved at koble den til dit tv med det medfølgende USB-kabel eller tilslutte den til en stikkontakt med det medfølgende strømstik.  
  3. Tænd dit tv og vælg den kanal, der er tilsluttet Chromecast. Nogle tv går automatisk til den kanal.
  4. Følg nu vejledningen på skærmen, som tager dig igennem opsætningen af Chromecast trin for trin.

Du kan finde mere detaljerede vejledninger til opsætning af Chromecast på Googles hjemmeside eller få hjælp hos din elektronikforhandler.