Pandelampe- Disse er Bedst i Test
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse pandelamper er Bedst i Test

Skal du bruge en pandelampe, der lyser kraftigt i lang tid, kan du se her i testen, hvilke pandelamper der er bedst.

Lars Nøhr Andreasen · Foto: Getty Images · 26. september 2022
Disse pandelamper er bedst i testen

Imagecredit: Getty Images

Med LED-pærernes indtog blev det muligt at lave lette pandelamper, der lyser både kraftigt og længe, selv om de bruger få og små batterier, og vi har testet ni pandelamper. 

Test af pandelamper

De ni pandelamper i testen vejer fra 82 til 133 gram, og de giver lys i forskellig intensitet fra lidt over 60 minutter helt op til 600 minutter. 

Pandelamperne er testet for, hvor kraftigt og hvor længe de lyser, og om lysintensiteten er stabil eller faldende i takt med, at batterierne løber tør for strøm. 

Derudover er det testet, om pandelamperne er vandtætte, og så er lamperne vurderet af et panel, der har brugt lamperne til forskellige opgaver.

Pandelamperne er testet på ens batterier

Lamperne er testet på de samme batterier, og der er valgt genopladelige batterier. Genopladelige AA- eller AAA-batterier leverer 1,2 volt, hvor almindelige batterier leverer 1,5 volt. Spændingen på almindelige batterier falder dog hurtigt til 1,0 volt, mens spændingen på genopladelige batterier holder sig mere stabilt på 1,2 volt. 

De batterier, du bruger i lamperne, har altså også betydning for, hvordan du vil opleve lamperne lyse, og hvor længe lamperne vil lyse. Lampen fra Lumonite har eget indbygget, genopladeligt batteri.

Vi har testet pandelamper fra Black Diamond, Ledlenser, Lumonite, Petzl og Silva. Pandelamperne ligger fra cirka 100-400 kroner.

Her er de bedste pandelamper

De bedste pandelamper i testen er dem, som giver et kraftigt lys i lang tid, og som samtidig er vandtætte og behagelige og nemme at bruge. 

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?