De bedste skaljakker i test | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse skaljakker er bedst i test

Skaljakken skal holde dig tør og varm. Vi har testet syv, der er fri for problematiske fluorstoffer, for vandtæthed, rivstyrke og meget mere. Se hvilke vi anbefaler.

Tage Majland · Foto: Getty Images · 6. oktober 2021
Skaljakker bedst i test

Aktivt udeliv kræver god beklædning, men praktisk friluftstøj og -sko er også blevet en del af manges beklædning i hverdagen. Vi har derfor testet syv skaljakker fra kendte mærker.

I vores skaljakke test har vi undersøgt jakker som koster fra omkring 1.500 til 5.000 kroner og er fra store mærker som Asivik, Black Diamond, Fjällräven, Haglöfs, Klättermusen, Lundhags og The North Face.

Producenterne har oplyst, at både membran og imprægnering af de testede jakker er uden fluorstoffer (PFAS), der er potentielt skadelige for sundhed og miljø.

Tynde jakker bliver lettere revet i stykker

Skaljakkerne er testet for vandtæthed, rivstyrke, åndbarhed og været igennem en brugertest. De fleste af skaljakkerne i testen holder vind og vand ude og klarer testen godt. 

Nogle af de testede jakker er lettere og tyndere, så de mere er til hverdag end krævende outdoorbrug. Vælg derfor en jakke, som passer til dine behov og sidder godt på dig.

Holdbarheden af de testede jakker varierer fra middel til god. Den største udfordring er rivstyrke, fordi stoffet er tyndt og let.

Jakkens materiale skal være åndbart, og lynlåse under armene m.m. skal give ventilation, så fugt fra kroppen kan komme ud. Her opnår en del af jakkerne kun en middel bedømmelse.

Priser kan svinge meget

Tjek markedet, og hold øje med ­priserne, før du køber, for de dyre skal­­jakker er jævnligt på tilbud. Du kan være heldig at få op til 30-40 procent rabat på din nye jakke.

I nogle tilfælde være attraktivt at købe dem i udenlandske webbutikker. Handler du i udlandet, skal du være opmærksom på dine rettigheder ved onlinehandel.

Disse skaljakker anbefaler vi

Alle de testede skaljakker er generelt gode, men det er også en dyr jakke, som gerne skal holde i mange år. De jakker vi anbefaler klarer sig godt på vandtæthed og har god holdbarhed og pasform.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?