Denne robotstøvsuger kan ikke støvsuge
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Denne robotstøvsuger kan ikke støvsuge

Skal robotstøvsugeren tage støvsugningen? Det lyder fristende. Men vores test afslører problemer med flere robotstøvsugere i testen og én skal slet ikke støvsuge.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 20. marts 2023
Disse robotstøvsugere kan ikke støvsuge viser test, dem skal du undgå

Robotstøvsugere bruger grundlæggende alle den samme teknologi til at støvsuge: De bruger en børste til at flytte snavs og skidt op i maskinen, hvorfra det bliver suget ned i en beholder. Alligevel er der stor forskel på, hvor godt robotstøvsugerne gør rent på forskellige gulvtyper.

Flere har problemer med støvsugning 

Forbrugerrådet Tænk har testet 66 robotstøvsugere på en lang række punkter, herunder støvsugning. Her bliver en del robotstøvsugere bedømt til "under middel", og én model er decideret dårlig til den primære funktion: at støvsuge.

Derfor er robotstøvsugerne dårlige 

Problemet for robotstøvsugere er ofte, at de mere er fejemaskiner end støvsugere. Deres sugeevne er i de tilfælde ikke gode nok til at fjerne krummer og støv. 

Vores robotstøvsugertest lader blandt andet robotten støvsuge et område med krummer på 5 minutter. Efter 5 minutter ser vi på, hvor godt robotstøvsugeren har fjernet krummerne. 

De dårlige robotstøvsugere formår ikke at støvsuge området godt nok til, at man kan sige, at det er blevet rimelig rent. 

Vi har testet robotstøvsugere fra følgende mærker: 

Blaupunkt, CECOTEC, Domo, Dreame, Ecovacs, Electrolux, Elvita, Eta, Fakir, Irobot, Medion, Miele, Neato, Nedis, Roborock, Samsung, Severin, Vileda, Xiaomi, Zaco og eufy.

Undgå at købe denne robotstøvsuger

Herunder kan du se den robotstøvsuger, som opnår vores laveste bedømmelse ”dårlig” i støvsugning. Det betyder, at den ikke kan udføre dens primære opgave.  

Vil du læse hele artiklen om robotstøvsugere?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Få adgang i et helt år for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om måneden).

Allerede medlem?