Robotstøvsugere: undgå disse, som ikke kan støvsuge Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Undgå disse robotstøvsugere

Skal robotstøvsugeren tage støvsugningen? Det lyder fristende. Men Forbrugerrådet Tænks test afslører problemer med flere robotstøvsugere i testen.

Tage Majland · Foto: Getty Images · 22. december 2021
Disse robotstøvsugere kan ikke støvsuge viser test, dem skal du undgå

Robotstøvsugere bruger grundlæggende alle den samme teknologi: De bruger en børste til at flytte snavs og skidt op i maskinen, hvorfra det bliver suget ned i en beholder. Alligevel er der stor forskel på, hvor godt robotstøvsugerne gør rent på forskellige gulvtyper

Robotstøvsugere: Flere har problemer med støvsugning

Forbrugerrådet Tænk har testet 72 robotstøvsugere på en lang række punkter, herunder støvsugning. Her bliver en del robotstøvsugere bedømt til "under middel", og fire modeller er decideret dårlige til den primære funktion: at støvsuge.

Derfor er robotstøvsugerne dårlige

Problemet for robotstøvsugere er ofte, at de mere er fejemaskiner en støvsugere. Deres sugeevne er i de tilfælde ikke gode nok til at fjerne krummer og støv.

Vores robotstøvsuger test lader blandt andet robotten, støvsuge et område med krummer på 5 minutter. Efter 5 minutter ser vi på hvor godt robotstøvsugeren har fjernet krummerne.

De dårlige robotstøvsuger formår ikke at støvsuge området godt nok til at man kan sige at det er blevet rimelig rent.

Disse robotstøvsugere har vi testet:

Vi har testet robotstøvsugere fra følgende mærker:

AEG, Bissel, Blaupunkt, CECOTEC, Cleanmate, Domo, Dreame, Ecovacs, Electrolux, Eta, Irobot, LG, Medion, Neato, ProfiCare, Roborock, Rowenta, Samsung, Severin, Vileda, Vorwerk, Xiaomi, Zaco og iLife

Undgå at købe disse robotstøvsugere

Herunder kan du se de robotstøvsugere, som Forbrugerådet Tænk anbefaler, at du undgår, hvis du skal købe en robotstøvsuger. Fire er decideret ”dårlige” i støvsugning, men mange opnår ”under middel”, så se dig godt for.

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.