Undgå disse robotstøvsugere
Skal robotstøvsugeren tage støvsugningen? Det lyder fristende. Men Forbrugerrådet Tænks test afslører problemer med flere robotstøvsugere i testen.

Robotstøvsugere bruger grundlæggende alle den samme teknologi: De bruger en børste til at flytte snavs og skidt op i maskinen, hvorfra det bliver suget ned i en beholder. Alligevel er der stor forskel på, hvor godt robotstøvsugerne gør rent på forskellige gulvtyper
Robotstøvsugere: Flere har problemer med støvsugning
Forbrugerrådet Tænk har testet 72 robotstøvsugere på en lang række punkter, herunder støvsugning. Her bliver en del robotstøvsugere bedømt til "under middel", og fire modeller er decideret dårlige til den primære funktion: at støvsuge.
Derfor er robotstøvsugerne dårlige
Problemet for robotstøvsugere er ofte, at de mere er fejemaskiner en støvsugere. Deres sugeevne er i de tilfælde ikke gode nok til at fjerne krummer og støv.
Vores robotstøvsuger test lader blandt andet robotten, støvsuge et område med krummer på 5 minutter. Efter 5 minutter ser vi på hvor godt robotstøvsugeren har fjernet krummerne.
De dårlige robotstøvsuger formår ikke at støvsuge området godt nok til at man kan sige at det er blevet rimelig rent.
Disse robotstøvsugere har vi testet:
Vi har testet robotstøvsugere fra følgende mærker:
AEG, Bissel, Blaupunkt, CECOTEC, Cleanmate, Domo, Dreame, Ecovacs, Electrolux, Eta, Irobot, LG, Medion, Neato, ProfiCare, Roborock, Rowenta, Samsung, Severin, Vileda, Vorwerk, Xiaomi, Zaco og iLife
Undgå at købe disse robotstøvsugere
Herunder kan du se de robotstøvsugere, som Forbrugerådet Tænk anbefaler, at du undgår, hvis du skal købe en robotstøvsuger. Fire er decideret ”dårlige” i støvsugning, men mange opnår ”under middel”, så se dig godt for.
Log ind eller bliv medlem
Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.