Robotstøvsugere: undgå disse, som ikke kan støvsuge Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse robotstøvsugere kan ikke støvsuge

Skal robotstøvsugeren tage støvsugningen? Det lyder fristende. Men vores test afslører problemer med flere robotstøvsugere i testen.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 13. oktober 2022
Disse robotstøvsugere kan ikke støvsuge viser test, dem skal du undgå

Robotstøvsugere bruger grundlæggende alle den samme teknologi til at støvsuge: De bruger en børste til at flytte snavs og skidt op i maskinen, hvorfra det bliver suget ned i en beholder. Alligevel er der stor forskel på, hvor godt robotstøvsugerne gør rent på forskellige gulvtyper 

Flere har problemer med støvsugning 

Forbrugerrådet Tænk har testet 71 robotstøvsugere på en lang række punkter, herunder støvsugning. Her bliver en del robotstøvsugere bedømt til "under middel", og to modeller er decideret dårlige til den primære funktion: at støvsuge.

Derfor er robotstøvsugerne dårlige 

Problemet for robotstøvsugere er ofte, at de mere er fejemaskiner en støvsugere. Deres sugeevne er i de tilfælde ikke gode nok til at fjerne krummer og støv. 

Vores robotstøvsuger test lader blandt andet robotten, støvsuge et område med krummer på 5 minutter. Efter 5 minutter ser vi på hvor godt robotstøvsugeren har fjernet krummerne. 

De dårlige robotstøvsuger formår ikke at støvsuge området godt nok til at man kan sige at det er blevet rimelig rent. 

Disse robotstøvsugere har vi testet: 

Vi har testet robotstøvsugere fra følgende mærker: 

Bissel, Blaupunkt, CECOTEC, Cleanmate, Dreame, Ecovacs, Electrolux, LG, Medion, Miele, Neato, Niceboy, ProfiCare, Roborock, Samsung, Severin, TCL, Vileda, Vorwerk, Xiaomi, Zaco, iLife og iRobot  

Undgå at købe disse robotstøvsugere 

Herunder kan du se de robotstøvsugere, som opnår vores laveste bedømmelse ”dårlig” i støvsugning. Det betyder at de ikke kan udføre deres primære opgave.  

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Allerede medlem?