Disse genopladelige batterier er bedst i test
De bedste genopladelige AA-batterier og AAA-batterier har masser strøm, men priserne på batterierne varierer meget. Se her hvilke der er bedst i test.
Prisen på genopladelige batterier er meget højere end prisen på almindelige batterier. Til gengæld kan genopladelige batterier spare dig for indkøb af mange almindelige batterier.
Vi har testet 18 genopladelige AA-batterier og 14 genopladelige AAA-batterier, for at se, hvilke batterier, der giver strøm i længst tid.
Sådan har vi testet genopladelige batterier
Genopladelige batterier aflader hurtigere end engangsbatterier, når de ligger i skuffen og samtidig vil de over tid, når de bliver brugt miste deres kapacitet.
Vi tester derfor hvor meget strøm batterierne mister, når de fuldt opladte ligger ubrugt i hh 25 og 50 dage.
Vi op- og aflader batterierne 200 gange og måler undervejs hvor meget de mister i kapacitet, og hvornår de har mistet så meget af deres maks-kapacitet, at det er mærkbart at de ikke længere fungere optimalt. Vi vurderer, at når batterierne er på 60% af deres oprindelige kapacitet, så er de meget tydeligt og det er derfor vores skæringslinje.
I vores test kan vi se, at der ikke er sammenhæng mellem pris og hvor gode batterierne er.
Disse batterier har vi testet
Vi har testet 35 forskellige genopladelige batterier. Vi har udvalgt batterier, der bedst muligt repræsenterer markedet.
Batterierne er købt i almindelige forretninger, på samme måde som du som forbruger gør.
Vi har testet følgende mærker
Ansmann, Duracell, Energizer, GP, Ikea, Panasonic, Philips og Varta
Disse batterier holder længst på en opladning
Genopladelige batterier er dyre, derfor er det vigtigt, at du vælger de bedste batterier, som taber mindst kapacitet mens de ligger i skuffen og som kan klare flest op- og afladninger uden at miste deres kraft.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Hvor sikre er de genopladelige batterier?
Over de seneste år er der sket en stigning i brande opstået i genopladelige batterier af typen litium-ion, som findes i alt fra elcykler og boremaskiner til mobiltelefoner og eltandbørster – senest var et genopladeligt elcykelbatteri skyld i en brand i en københavnsk beboelsesejendom. Men bør du være bekymret, og hvad kan du gøre for at sikre dig bedst muligt?
Genopladeligt eller almindeligt batteri – hvad skal du vælge?
Der er gode grunde til at vælge de genopladelige batterier frem for de almindelige, men der er også ting, som de almindelige batterier er bedst til.
Dækker reklamationsretten også dit batteri?
Reklamationsretten på to år gælder indbyggede batterier i mobiler og ure. Men har du ret til et nyt batteri, hvis det bliver slidt? Få styr på reglerne her.