Hvordan skal basmatiris smage? Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Smagstest: Sådan skal basmatiris smage

Hvordan smager rigtig basmatiris, og hvordan koger du basmatiris korrekt? Forbrugerrådet Tænk og 2 eksperter giver dig svaret på, hvordan du får den bedste smag.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 3. september 2019
Ris i en skål

Smag: Basmatiris er en aromatisk ris

Basmatiris er en aromatisk rissort med lange og tynde riskorn. 

Ægte basmatiris stammer kun fra særlige områder i Indien og Pakistan, og skal komme derfra, hvis risen skal sælges som basmatiris.

Test: Eksperter har smagt på risene

Basmatiris er sammen med jasminris meget populære rissorter i Danmark, og derfor har Forbrugerrådet Tænk testet 10 forskellige basmatiris købt i supermarkeder og helsekostbutikker. 

Risene er blandt andet testet på laboratorium for rester af sprøjtemidler og for, om der er tale om ægte basmatiris.

Men derudover har 2 "riseksperter" fra Hotel- og Restaurantskolen i København smagt og vurderet den kogte ris.

Smagstesten indgår dog ikke i den samlede bedømmelse af risene.

Billig ris med smag af basmati

Basmatiris er en meget børnevenlig ris, der ikke smager af ret meget. God basmatiris har en særlig og diskret smag og aroma, som man ikke finder i almindelige hvide ris.

Bon-Ri Ris Basmati købt i Aldi er den ris, som de 2 eksperter Gert Jørgensen og hans kollega fra Hotel- og Restaurantskolen Dan Torben Andreasen synes bedst om.

Bon-Ri Ris har den rette smag af basmati, og man kan også tydeligt dufte, at der er tale om en basmatiris.

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.