Her får du den højeste rente på børneopsparingen
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Her får du den højeste rente på børneopsparingen

Renten på børneopsparinger er stadig lav, men nogle banker giver op til en tre gange så høj rente på børneopsparingen end andre banker. Og selv små renteforskelle betyder mange tusinde kroner på børneopsparingen.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 14. november 2022
Kvinde sidder ved computeren med sit lille barn

Børneopsparingen har fået særlig status, fordi den gennem mange år har været en nem mulighed for at give sin barn eller barnebarn en økonomisk hjælp med indbyggede skattefordele. Til forskel fra almindelige opsparingskonti betales der nemlig ikke skat af renter eller afkast fra en børneopsparing. 

Renten på børneopsparinger er steget

I en længere periode har renten på børneopsparinger været på 0 procent, hvilket skyldes at den officielle rente, som Nationalbanken har sat, har været negativ, og bankerne har brugt det som argument for at sætte renten på indlånskonti meget lavt.

Nationalbanken har imidlertid inden for den seneste tid hævet renten, og bankerne har i nogen grad fulgt trop, og renten på børneopsparingskonti er hævet. Derfor har vi testet børneopsparinger i 16 banker. 

Renten forventes at stige

Det forventes, at Nationalbanken sætter renten yderligere op med en-to procent i nærmeste fremtid, og derfor vil det også være forventeligt, at bankerne sætter renten op på indlånskonti - herunder børneopsparinger. Vi opdaterer testen af børneopsparinger, når Nationalbanken hæver renten. 

Små procentforskelle får stor betydning for børneopsparingen

Lige nu ligger renten på de testede børneopsparinger fra 0,25 til 0,80 procent, hvilket i begge tilfælde er ret lave renter. Men selv om renterne er lave, er de ikke uden betydning for børneopsparingen. 

Vil du se, hvor du får den højeste rente på børneopsparingen?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?