Undgå basmatiris pakker med mange knækkede riskorn
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Basmatiris: Undgå pakker med mange knækkede riskorn

Ris med mange knækkede riskorn, gør det umuligt at koge risen ordentligt. Test af 10 basmatiris viser et enkelt produkt med 19 procent knækkede riskorn. Se det her.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 3. september 2019
Ris i en skål

Knækkede riskorn: Umuligt at koge risen perfekt

Knækkede riskorn gør det umuligt at koge risen, så den bliver ensartet. Det skyldes, at de knækkede riskorn skal have langt mindre kogetid end de hele riskorn for at blive møre.

Knækkede riskorn vil være helt udkogte, når de hele riskorn kogt færdige. Faglærer på Hotel- og Restaurantskolen i København Gert Jørgensen siger, at mange knækkede riskorn især kan ødelægge fornemmelsen af risen i munden, og fordi ris ikke i sig selv smager af skrækkelig meget, er det en væsentlig del af smagsoplevelsen.

Indholdet af knækkede riskorn må ifølge en aftale mellem de britiske myndigheder og risindustrien ikke være over ti procent, medmindre produktet markedsføres som et produkt med knækkede riskorn.

19 procent knækkede riskorn

Denne ris indeholdt så mange knækkede ris, at den får bedømmelsen "dårlig"

Gestus Ris Basmati løse købt i Meny indeholder hele 19 procent knækkede riskorn, hvilket altså betyder, at næsten hvert femte riskorn i pakken er knækket. Gestus Ris Basmati løse får derfor som den eneste ris i testen bedømmelsen ‘dårlig’ i kvalitet af riskornene.

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?