Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Dumpet: Undgå disse dårlige solcremer

Solcremer beskytter dig mod solens skadelige stråler, der kan være farlige. Desværre yder ikke alle solcremer den lovede beskyttelse. Undgå derfor disse solcremer..
Af Trine Quaade Brøndsted
6. Juni 2021
Disse solcremer dumper vores test | Forbrugerådet Tænk
Foto: Getty Images

Solcremer dumper test: Holder ikke den lovede solbeskyttelse

Forbrugerrådet Tænk har testet solcreme i årevis, og næsten hvert år dumper nogle produkter. Solcremerne dumper typisk vores solcreme test, fordi de ikke har den solfaktor, de lover.

Som forbruger skal du kunne regne med, hvad der står på emballagen.

Problemer med SPF, UVA og UVB

Den angivne solfaktor (SPF) på din solcreme viser, hvor godt solcremen beskytter mod solens UVB-stråler. Men solens stråler består af både UVB og UVA-stråler. Og din solcreme skal beskytte dig mod begge slags stråler.

Anbefalingen fra EU er, at solcremer skal beskytte mod solens UVA-stråler med minimum en tredjedel af den faktor, de angiver for UVB-beskyttelsen (SPF). Nogen solcremer i vores test dumper, fordi de ikke holder den lovede UVB-faktor, men en del dumper også, fordi de ikke beskytter godt nok mod solens UVA-stråler.

Brug altid solcreme

Har du en solcreme, som ikke indeholder den lovede beskyttelse, kan du godt bruge den alligevel. De beskytter stadig, men ikke så godt, som de lover.

Undgå solcreme med parfume og uønsket kemi

Solcremer indeholder solfiltre, parfumestoffer og andre stoffer, hvoraf flere kan være problematiske for din sundhed og miljøet. Nogle stoffer er mistænkt for at være hormonforstyrrende, og parfumestoffer er det generelt en god ide at undgå

Solcremer, som indeholder uønsket kemi, får en bedømmelse under middel i denne del af testen. De problematiske stoffer i solcremerne er lovlige at anvende, men vi anbefaler, at du undgår dem.

Gå efter miljø- og allergimærkede solcremer, hvis du vil have en solcreme, der er fri for problematiske indholdsstoffer.

kemi.tænk.dk kan de se om din solcreme indeholder uønsket kemi eller ej 

Disse solcremer dumper 

Her kan du se hvilke solcremer, som er dumpet i vores test, og som stadig findes i handlen. Du kan også læse hvad producenterne siger til vores testresultater

 

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb