Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Indboforsikring: Sådan finder du den rigtige

Indboforsikringer er en udgift, men en god idé at have. Så hvad skal du være opmærksom på, når du er på udkig efter en indboforsikring?
Af Kerstin Bruun-Hansen
12. Juli 2018
indboforsikring.jpg
Foto: Thinkstock

Undersøg markedet før du vælger forsikring

Indboforsikring dækker, så du ikke selv står med udgifterne, hvis du eksempelvis er ude for indbrud, brand eller vandskade.    

Men undersøg altid markedet før du køber en indboforsikring, da der kan være store forskelle i prisen og dækningen hos de forskellige forsikringer.

Læs videre og bliv klogere på hvad du skal kigge efter, når du vælger indboforsikring.

Find din forsikringssum

Forsikringssummen er det første, du skal få styr på, før du vælger forsikring. Gør dig nogle overvejelser om, hvad du har brug for at forsikre, og hvor meget du har brug for at forsikre for. På den måde, får du en forsikring, der passer netop til dig.

Forsikringssummen skal du tjekke en gang imellem, så du sikrer, at du hverken er underforsikret eller spilder penge på dækning, du ikke har brug for.

Sådan bestemmer du din forsikringssum

Få tilbud fra 3 forsikringsselskaber

Pris og forsikringsbetingelser skal du undersøge hos flere forskellige selskaber.

Forsikringsguiden.dk* og andre lignende prisportaler, kan du bruge til at sammenligne dækning, pris og selvrisiko hos forskellige forsikringsselskaber.

Udvælg 3 selskaber og indhent et skriftligt tilbud fra dem.

Sammenlign forsikringsselskaber på forsikringsguiden.dk

Læs det med småt

Tilbud fra forsikringsselskaberne skal du gennemgå omhyggeligt – husk at læse det med småt. Hold øje med, hvordan selskaberne adskiller sig fra hinanden og vurdér, om forskellene vil have nogen betydning for dig:

  • Hvor meget dækker forsikringen - er der forskel?
  • Hvor mange penge skal du betale i præmie?
  • Hvor meget skal du betale i selvrisiko, hvis uheldet er ude?
  • Hvor stor er forsikringssummen? Det vil sige: Hvor meget kan du højst få udbetalt i erstatning, hvis uheldet er ude? 

Forsikringens dækning kan du se i oversigten over betingelser og vilkår. Find de punkter, som er relevante for dit behov. Har du for eksempel en dyr cykel, skal du være opmærksom på, hvordan indboforsikringen dækker, hvis der sker skader på din cykel, eller den bliver stjålet.

Tjek klager hos forsikringsselskabet

Venner og familie kan have mange meninger og erfaringer om, hvilket forsikringsselskab der er det bedste. Men du skal passe på, at du udelukkende vælger eller fravælger et forsikringsselskab ud fra, hvad dine nærmeste mener om dem.

Klager i Ankenævnet for Forsikringer kan være et godt pejlemærke, når du skal se på forsikringsselskabernes service og skadesbehandling.

Se klager over forsikringsselskaber hos Ankenævnet for Forsikringer

Overvej selvrisikoen

Selvrisikoen er det beløb, du selv skal betale i tilfælde af skade. Selvrisikoen påvirker normalt også, hvor meget du betaler for din forsikring årligt. Dette er også kaldet din forsikringspræmie. Overvej derfor hvor meget du har råd til at betale selv, hvis du bliver ramt af skade.

Forsikringspræmien stiger normalt, hvis du vil have en lav selvrisiko. Omvendt betaler du typisk mindre i præmie, hvis selvrisikoen er høj.

Selvrisikoen eller præmien kan du hos nogle selskaber få sat ned, hvis du for eksempel køber en tyverialarm eller udskifter dine låse. Kontakt forsikringsselskabet og hør, om der er noget, du selv kan gøre for at få tilbudt en lavere præmie eller selvrisiko.

Pakketilbud er sjældent et tilbud

Prisen for den enkelte forsikring skal være let for dig at gennemskue. Det gælder også, hvis et forsikringsselskab sender dig et pakketilbud.

Rabat lokker forsikringsselskaber ofte med, hvis du samler flere forskellige forsikringer hos dem. Men det er sjældent, at samlepakken hos et enkelt selskab rent faktisk er den billigste løsning.

Sammenlign priserne og undersøg, om samlerabatten egentlig kan betale sig for dig. Ofte vil det være billigere at tegne forsikringerne hver for sig.

Derfor kan samlerabetter ikke betale sig

Insistér på den gode pris

Forsikringsselskaber kan du forhandle med. Der kan være penge at spare, hvis du sørger for at undersøge dækningen hos andre selskaber.

Priserne kan du spille ud i en forhandling for at gøre det klart for sælgeren, at du vil have en god pris. Hør, om de kan matche det tilbud, du har fået andetsteds.

Insistér på at få en god forklaring, hvis den pris, sælger tilbyder, ikke er den samme som den oplyste pris på forsikringsguiden.dk.

* Forsikringsguiden.dk dækker mere end 90 % af markedet for de forsikringstyper, du finder på Forsikringsguiden.dk.