Titel
Sådan har vi testet instant kaffe
Instant kaffe er testet for smag og for indhold af skadelige stoffer. Instant kaffen er købt i supermarkeder og i nogle tilfælde helsekostbutikker.
Af Lars Nøhr Andresen
Journalist
10. Oktober 2018

Foto: Lars Nøhr Andresen
Instant kaffen smagt af 95 forbrugere
Forbrugerrådet Tænks test af instant kaffe er foretaget på et sensorisk laboratorium, der er eksperter i smagsteste.
Smag og duft er blevet bedømt af 95 almindelige forbrugere, der har blindsmagt alle 10 kaffer.
Kaffen undersøgt for skadelige stoffer
Indholdet af furan og akrylamid er blevet analyseret på et eksternt laboratorium.
Stofferne findes i en lang række fødevarer og dannes blandt andet under ristning af kaffe. Stofferne anses for at være kræftfremkaldende, og indtaget bør så vidt muligt begrænses.
Samlet bedømmelse vægtes således:
- Duft 30 %,
- Smag 50 %,
- Furan 10 %,
- Akrylamid 10 %,
Læs også: