Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sådan har vi testet kaffemaskiner til kapsler

I testen indgår 41 kaffemaskiner, der alle bruger kapsler. Kapselkaffemaskinerne er testet for blandt andet brugervenlighed, kaffekvalitet og energiforbrug.
Af Gitte Sørensen
14. August 2014
Sådan har vi testet kaffemaskiner til kapsler
Foto: Thinkstock

Alle maskiner i testen er kaffemaskiner, der bruger kaffekapsler

Vi har testet kaffemaskiner til kapsler. Alle maskiner i testen brygger kaffe, der købes i kapsler. Nogle modeller har medfølgende mælkeskummer.

Maskinen skal være nem at betjene

Brugervenlighed er en samlet bedømmelse af, hvordan maskinen er i brug.

Bedømmelsen er subjektiv. Der bedømmes parametre som:

  • Dryp,
  • påfyldning af vand,
  • påfyldning af kaffekapsler,
  • påfyldning af mælk,
  • tænde og slukke maskinen,
  • kontrolpanel,
  • symboler,
  • støj og vibrationer,
  • mælkeskumning (hvis maskinen har skummer),
  • rengøring og
  • opbevaring.

Kaffen er vurderet af panel på 30 dommere

Kaffens kvalitet er en bedømmelse af kaffens smag, aroma og crema.

Bedømmelsen er foretaget af et panel bestående af 30 trænede dommere. Bedømmelsen er baseret på 2 forskellige kaffer.

Temperaturen må ikke være for høj eller for lav

Temperatur er en bedømmelse af kaffens temperatur umiddelbart efter brygningen.

Optimal temperatur ligger på 67 ± 3 °C. 

Maskinen må ikke frådse med energien

Energiforbrug er en bedømmelse af energiforbruget til opvarmning af maskinen, brygning af kaffen samt standby-forbruget.

Mælkeskummeren testes, hvis der er en sådan

Mælkeskummeren er bedømt for de maskiner, der har en sådan. Bedømmelsen inkluderer en bedømmelse af mælkeskummets volumen, temperatur og stabilitet.

Bryggetid: Maskinen skal gerne være hurtigt klar

Tid er en bedømmelse af opvarmningstiden samt af hvor lang tid, det tager at fremstille en espresso.

Samlet bedømmelse er fordelt således: 

  • Brugervenlighed og brugervejledning 35 %, 
  • kaffen 25 %, 
  • temperatur 15 %, 
  • energiforbrug 10 %, 
  • mælkeskummer 10 %
  • tid 5%

Testen af espressomaskiner er udført i samarbejde med andre forbrugerblade i International Consumer Research & Testing, ICRT.