Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Hvad er espresso?

Espresso er en type kaffe, hvor bønnerne blot er ristet mørkere end til andre slags kaffe. Læs, hvordan du laver en god espresso.
Af Tage Majland
17. November 2016
espressomaskiner test kaffe crema mælkeskum engøring automatisk manuel bønner
Foto: iStock

Bønnerne til espresso afgør kvaliteten af kaffen

Espressobønnerne er oftest af sorten arabica, der har en mere kompleks smag end den billigere bønne robusta.

Ristning af bønnerne er der i Skandinavien tradition for at gøre lysere end i det kaffe-elskende Italien.

Kaffebønner smager meget forskelligt, og folks smag er individuel. Prøv dig frem.

Kvaliteten af bønnerne er i første omgang det, som afgør, hvor god en kop, du kan ende med at brygge.

Kværnen er lige så vigtig som espressomaskinen

Kaffekværnen er det vigtigste værktøj, for den skal male kaffen præcist for at få en god espresso, hvor vandet løber langsomt nok igennem til at få mest smag ud af kaffen.

Brygning af espresso foregår ved i 20-30 sekunder at presse 92-95 grader varmt – altså ikke kogende – vand ned igennem en tætpakket portion finmalet kaffe.

Højt damptryk skaber skumlaget ‘cremaen’ på toppen af en espresso. Rør den gerne sammen med resten af kaffen, før du drikker den.

Ny espressomaskine?

Vi har testet både manuelle og automatiske espressomaskiner.

Tjek vores test af espressomaskiner