Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Sådan klager du over en håndværker

Murere, tømrere, elektrikere og VVS'ere kan være en stor hjælp, hvis dit hjem skal renoveres. Men hvad gør du, hvis du ikke er tilfreds med det arbejde, de har lavet? Læs her, hvordan du klager over en håndværker.
Af Annelene Højvang Larsen
30. September 2015
Sådan klager du over en håndværker
Foto: iStock

Forsøg først med dialog

Dialog med håndværkeren selv er første trin, hvis du ikke er tilfreds med det arbejde, du har fået lavet. Prøv at se, om I ikke kan komme frem til en fornuftig løsning selv.

Skriv til håndværkeren

Ankenævnene kræver, at du først har forsøgt at afgøre tvisten skriftligt, inden du går til ankenævnet. Send en mail eller skriv et brev. Hvis du vælger at sende et prev, så husk at sende det anbefalet, så du kan bevise, at håndværkeren har fået det.

Klag til ankenævn

Håndværkere, du ikke kan blive enige med, har du mulighed for at klage over til ankenævnet på området. Inden for håndværksområdet er ankenævnene delt op i byggeri, håndværk og tekniske installationer.

Fordelen ved de private godkendte ankenævn er, at det er billigere og nemmere at få prøvet din sag her end at gå rettens vej. Til gengæld er deres afgørelser ikke bindende, så håndværkeren er ikke tvunget til at følge afgørelsen.

Læs mere om Ankenævn for Tekniske installationer på el-vvs-anke.dk

Læs mere om Byggeriets Ankenævn på byggerietsankenaevn.dk

Læs mere om Håndværkets Ankenævn på hvanke.dk

Få bindende afgørelse fra domstol

Nægter hændværkeren at følge afgørelsen fra ankenævnet, har du mulighed for at tage sagen i retten. Domstolene følger som regel afgørelserne fra ankenævnet, men det kan være en dyr og besværlig proces.