Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Gratis streaming af tv, film og serier: Her finder du det

Streaming giver dig adgang til alverdens serier, film og tv-programmer. Men hvor finder du gratis streaming uden at bryde loven? Få overblikket her.
Af David Bergeon
10. Juli 2018
Gratis tv-stream og film: Her finder du det
Foto: iStock

Gratis streaming af tv, serier og film

Streaming og download af film, tv og serier på internettet tilbyder mange tjenester dig. Det er helt lovligt at streame eller downloade serier og film, hvis streamingtjensten har rettighederne til indholdet.

Netflix, HBO Nordic, Viaplay og TV2 Play er eksempler på lovlige tjenester. Men de koster penge at bruge.

Guide: Hvilken streamingtjeneste passer bedst til dig?

Gratis streaming findes dog, også uden du bryder loven. Forbrugerrådet Tænk har i denne artikel samlet en række eksempler på streamingtjenester, du kan bruge, uden at betale løbende abonnement.

DR TV er reklamefri og sender live-tv

DR TV er et velfungerende univers til alle aldre. DR TV er finansieret via medielicensen, og derfor kræver det ikke løbende betaling at benytte tjenesten. De fleste danskere betaler medielicens, og derfor kan du se kanalerne fra DR. De findes alle digitalt på DR's streaming-tjeneste, som hedder DR TV.

DR TV sender også live-tv, så du for eksempel kan se TV Avisen, når den bliver sendt.

Video on demand (VOD) er også en mulighed. Det betyder, at du kan se de fleste programmer, som DR har sendt. Det er helt gratis, men vær opmærksom på, at nogle programmer og serier kun er tilgængelige i en begrænset periode.

Spillefilm er ikke tilgængelige på DR TV, medmindre du ser dem via live-signalet.

Se både live-tv og udvalgte programmer på dr.dk/tv

Reality og underholdning finder du på TV 3 Play

Reklamer er en af indtægtskilderne for de kommercielle tv-kanalers streaming-tjenester.

TV 3 Play er en af de tjenester. Hvis du kan acceptere at se reklamer før og under programmerne, kan du se mange af TV 3-programmerne helt gratis på nettet. Der findes blandt andet både reality-programmer, underholdnings-programmer og madprogrammer på TV 3 Play. Nogle programmer kræver, at du opretter et login.

Se masser af gratis tv på TV 3 Play

Gratis film kan ses på bibliotekernes streamingtjeneste

Filmstriben.dk er et gratis alternativ, som bibliotekerne står bag, med gode film til børn og voksne. Det er ikke muligt ubegrænset at streame film fra Filmstriben.

Antallet af gratis afspilninger afhænger af, hvilken aftale din kommune - og dermed lokale bibliotek - har med tjenesten. I nogle kommuner kan det være 3 afspilninger, mens det andre steder kan være op til 8.

Lån dine film digitalt på bibliotekernes streamingtjeneste Filmstriben.dk

Dokumentar- og kortfilm er tilgængelige på Filmcentralen

Filmcentralen.dk står Det Danske Filminstitut bag og tilbyder hundredvis af dokumentar- og kortfilm, som er gratis at streame. Det kræver ikke oprettelse af en brugerprofil for at virke.

Du kan streame en lang række film, der som alle er støttet af Det Danske Filminstitut. Der er mere en 500 film, og du behøver ikke at logge ind.

Gå på opdagelse i de mange dokumentarfilm på filmscentralen.dk