Titel
Fupbutikker på nettet: Sådan anmelder du dem

Fupbutikken skal du anmelde
Fup med falske webbutikker er et stigende problem. I 2018 anmeldte e-mærket 10.000 falske webshops. Dette tal steg til 150.000 anmeldte webshops i 2019.
I ægte webshops har du rettigheder som forbruger. Det betyder eksempelvis, at du kan klage over dårlig service og bruge din fortrydelsesret. I en rigtig webshop kan du også få dårlige købeoplevelser, men der vil for eksempel være en kundeservice til at tage imod din klage og hjælpe dig med en løsning.
Undgå at blive snydt af en falsk webshop
Anmeld webshoppen til politiet
Svindel på nettet er strafbart og en sag for politiet. Er du blevet snydt af en falsk webshop eller har set en side, der virker falsk? Anmeld siden hurtigt. Så har Politiet bedst mulighed for at stoppe svindlerne.
Anmeld fupbutikken på politi.dk
Anmeld webshoppen til e-mærket
E-mærket arbejder for sikker og gennemsigtig handel på nettet, og Forbrugerrådet Tænk har været med til at stifte organisationen. Hos e-mærket kan du anmelde fupbutikker og få advarsler om usikre webshops. Advarslerne får du blandt andet via e-mærkets online værktøj SIKKER SHOPPING.
SIKKER SHOPPING kan du let tilføje i din Google Chrome browser og bruge, når du shopper på din computer. Webshops, som e-mærket mistænker for at være fupbutikker, vil da være markeret med et rødt advarselsikon i alle dine søgeresultater.
Anmeld fupbutikken på emaerket.dk
Installér SIKKER SHOPPING på emarket.dk
Fupbutikker forsvinder igen – anmeld dem med det samme
Fupbutikker på nettet er lette at sætte op, så det ligner den ægte vare. Opsætningen kræver stort set kun en god grafisk skabelon, som alle kan finde på nettet.
Falske webshops kan køre i lang tid, uden at de nødvendigvis bliver opdaget. Det kan svindlerne udnytte til at lænse uvidende kunders kreditkort eller sælge kopiprodukter, indtil siden bliver lukket ned. Anmeld derfor den falske webshop så snart, du støder på den.
Få dine penge tilbage
Betal altid kun med betalingskort som Dankort, Visa/Dankort og MasterCard, når du handler på nettet. Handler du i en fupbutik, kan banken nemlig føre dine penge tilbage til dig, hvis du har betalt med et af disse betalingskort.
Betaler du med kontooverførsler, kan banken ikke hjælpe dig.
Forbrugerrådet Tænk mener: Gode tiltag har gjort det sværere for it-kriminelle
"Svindlerne har også fået sværere ved at oprette en dansk fupbutik, fordi der nu skal mere til at oprette en webadresse. DK Hostmaster, som styrer danske domænenavne, har gjort et godt stykke arbejde og strammet op på sikkerheden.
Forbrugerrådet Tænk anbefalede, at danske købere af domænenavne skulle bruge NemID frem for blot et CPR-nummer. Denne regel er nu vedtaget. Der er også indført id-kontrol for udenlandske købere af domænenavne, og det er gode skridt i den rigtige retning.”
Anette Høyrup, seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk.