Sesamfrø - disse indeholder sprøjtemidler Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Sesamfrø indeholder ulovligt sprøjtemiddel

Vi har fundet sesamfrø, der indeholder et i EU ulovligt sprøjtemiddel over grænseværdien. Vi har desuden fundet rester af sprøjtemidler i økologiske sesamfrø.

Lars Nøhr Andreasen · Foto: Getty Images · 13. juni 2022
Testede sesamfrø ineholdt pesticider og bakterier

Sesamfrø bliver produceret udenfor EU og det betyder, at producenterne skal være opmærksom på sprøjterester, og bakterier der findes i sesamfrøene.

Vi har testet sesamfrø, og i vores sesamfrø test fandt vi et forbudt sprøjtemiddel i ét sesamfrø-produkt, og dette fund er anmeldt til myndighederne. Derudover fandt vi et problematisk sprøjtemiddel i økologiske sesamfrø, som vi også har anmeldt til myndighederne. I sesamfrø købt i Coop fandt vi et sprøjtemiddel, som de selv har på en liste over sprøjtemidler, de ikke tillader i deres frugt og grønt. 

Forbudt sprøjtemiddel i sesamfrø

I produktionen af sesamfrø bruges der sprøjtemidler, og fødevaremyndighederne har særligt fokus på midlet ethylenoxid. Det er forbudt at bruge i EU, men det bruges stadig i andre steder i verden. EU-Kommissionen har understreget, at fødevarer med restindhold af ethylenoxid over grænseværdien bør vurderes som farlige ud fra et forsigtighedsprincip. Stoffet kan skade arveanlæggene og være kræftfremkaldende. 

I Kilic Natural Sesamfrø fandt vi rester af pesticidet ethylenoxid. Indholdet var klart over de gældende grænseværdier. Vi har derfor indgivet en anmeldelse til fødevarerstyrelsen baseret på fundet af det forbudte stof i sesamfrøene, og har også informeret Megafoods, der står bag Kilic Sesamfrø. 

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.