Sesamfrø - Disse er de bedste i test af 9 forskellige mærker
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse sesamfrø er de bedste

Vi har testet ni sesamfrø for rester af sprøjtemidler, bakterier og svampegifte, og flere af produkterne er helt fri for problematiske stoffer.

Lars Nøhr Andreasen · Foto: Getty Images · 13. juni 2022
Disse sesamfrø er de bedste i test

Sesamfrø kommer fra sesamplanten. Sesamfrøene bliver primært dyrket i Indien, Kina, Mellem- og Sydamerika. Udover at bruge dem i bagning og madlavning, så bruger man også sesam i tahin (sesampasta) og sesamolie.

Sprøjtemidler og hygiejne kan være en udfordring

Sesamfrø kan indeholde rester af sprøjtemidler. Sesamfrø importeres fra lande uden for EU, hvor der stadig må bruges sprøjtemidler, som er blevet forbudt at bruge i Danmark og resten af EU. Desuden kan sesamfrø også indeholde bakterier, der kan give dårlig mave og opkast, og Forbrugerrådet Tænk har derfor sendt ni mærker af sesamfrø til test på laboratorium. 

I vores sesamfrø test har vi testet for sprøjtemidler (pesticider), svampegifte (mykotoxiner) og bakterier, som salmonella, skimmelsvamp og gær (mikrobiologi) 

Vi har testet sesamfrø fra Änglamark, Biogan, Coop, First Price, Grøn Balance, Kilic, Salling, Valsemøllen og Urtekram, og der er testet både økologiske og ikke-økologiske sesamfrø. 

Flere sesamfrø helt uden sprøjtemidler

I fem af sesamfrøene blev der ikke fundet rester af sprøjtemidler. Fire af de produkter, der ikke indholdt rester af sprøjtemidler er økologiske, men der er også et enkelt ikke-økologisk produkt, der klarer sig godt i testen. 

Disse sesamfrø klarer testen godt

Herunder kan du se de to sesamfrø som vi anbefaler og synes er et godt valg

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?