Rejer: Bedste på frost og i lage | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Rejer: Bedste på frost og i lage

Skal du vælge rejer fra frost eller rejer i lage? Forbrugerrådet Tænk tester rejer, og vi peger her på de bedste rejer fra både frost og lage.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Thomas Dahl · 10. december 2018
rejer fra frost og fra lage testes

Smagstest: Smager rejer fra frost eller lage bedst?

Rejer kan du købe i dagligvarehandlen typisk på frost og i lage.

Forbrugerrådet Tænk har testet rejer i lage og på frost, for at undersøge hvilke der smager bedst. Vi har også set på, om du får den mængde rejer, du betaler for, og om kvaliteten er i orden.

Salte eller søde rejer?

Rejer i lage og rejer fra frost er smagstestet af 3 sensorikere på et laboratorium. Smag, tekstur, udseende og lugt er vurderet og rejerne er vurderet på en 9-punktsskala ad 2 omgange.

Erfaringen fra Forbrugerrådet Tænks smagstest er, at

  • Rejer på frost generelt har en sød, neutral smag og en blød konsistens.
  • Rejer i lage har en syrlig, salt og kraftig smag og en fastere konsistens.

Smagsforskellen skyldes, at lagen typisk indeholder salt og surhedsregulerende midler.

Disse rejer smager bedst

Smagsmæssigt er der forskel på rejer fra lage og rejer fra frost. Derfor skal du gøre dig bevidst, om du foretrækker smagen af rejer i lage eller rejer på frost.

Forbrugerrådet Tænk peger her på, hvilke rejer fra henholdsvis frost og lage, der smager bedst.

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?