Rejer: Bedste på frost og i lage
Skal du vælge rejer fra frost eller rejer i lage? Forbrugerrådet Tænk tester rejer, og vi peger her på de bedste rejer fra både frost og lage.

Smagstest: Smager rejer fra frost eller lage bedst?
Rejer kan du købe i dagligvarehandlen typisk på frost og i lage.
Forbrugerrådet Tænk har testet rejer i lage og på frost, for at undersøge hvilke der smager bedst. Vi har også set på, om du får den mængde rejer, du betaler for, og om kvaliteten er i orden.
Salte eller søde rejer?
Rejer i lage og rejer fra frost er smagstestet af 3 sensorikere på et laboratorium. Smag, tekstur, udseende og lugt er vurderet og rejerne er vurderet på en 9-punktsskala ad 2 omgange.
Erfaringen fra Forbrugerrådet Tænks smagstest er, at
- Rejer på frost generelt har en sød, neutral smag og en blød konsistens.
- Rejer i lage har en syrlig, salt og kraftig smag og en fastere konsistens.
Smagsforskellen skyldes, at lagen typisk indeholder salt og surhedsregulerende midler.
Disse rejer smager bedst
Smagsmæssigt er der forskel på rejer fra lage og rejer fra frost. Derfor skal du gøre dig bevidst, om du foretrækker smagen af rejer i lage eller rejer på frost.
Forbrugerrådet Tænk peger her på, hvilke rejer fra henholdsvis frost og lage, der smager bedst.
Log ind eller bliv medlem
Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Smagstest: Undgå denne sure reje
I Forbrugerrådet Tænks smagstest af rejer smagte ét mærke for surt. Ét andet mærke smagte ikke af nok af rejer. Find ud af, hvilke rejer du skal undgå.

Kan jeg spise makrel i tomat med god samvittighed?
MSC-mærket indikerer et mere ansvarligt fiskeri, men mærket findes ikke på nogen produkter med makrel i tomat. Vi har undersøgt hvorfor det er sådan.

Dioxin: Spis så varieret som muligt
Det problematiske stof dioxin er ikke til at undgå. Det findes i et bredt udvalg af fødevarer såsom æg, planteolier, kød, fisk og smør. Se, hvordan du minimerer dit indtag.