Rejer: Bedste på frost og i lage
Skal du vælge rejer fra frost eller rejer i lage? Forbrugerrådet Tænk tester rejer, og vi peger her på de bedste rejer fra både frost og lage.

Smagstest: Smager rejer fra frost eller lage bedst?
Rejer kan du købe i dagligvarehandlen typisk på frost og i lage.
Forbrugerrådet Tænk har testet rejer i lage og på frost, for at undersøge hvilke der smager bedst. Vi har også set på, om du får den mængde rejer, du betaler for, og om kvaliteten er i orden.
Salte eller søde rejer?
Rejer i lage og rejer fra frost er smagstestet af 3 sensorikere på et laboratorium. Smag, tekstur, udseende og lugt er vurderet og rejerne er vurderet på en 9-punktsskala ad 2 omgange.
Erfaringen fra Forbrugerrådet Tænks smagstest er, at
- Rejer på frost generelt har en sød, neutral smag og en blød konsistens.
- Rejer i lage har en syrlig, salt og kraftig smag og en fastere konsistens.
Smagsforskellen skyldes, at lagen typisk indeholder salt og surhedsregulerende midler.
Disse rejer smager bedst
Smagsmæssigt er der forskel på rejer fra lage og rejer fra frost. Derfor skal du gøre dig bevidst, om du foretrækker smagen af rejer i lage eller rejer på frost.
Forbrugerrådet Tænk peger her på, hvilke rejer fra henholdsvis frost og lage, der smager bedst.
Vil du læse hele artiklen nu?
Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Smagstest: Undgå denne sure reje
I Forbrugerrådet Tænks smagstest af rejer smagte ét mærke for surt. Ét andet mærke smagte ikke af nok af rejer. Find ud af, hvilke rejer du skal undgå.

Rejer: Sådan får du den bedste smag
Hvordan får du de bedste rejer til rejemadden eller rejecocktailen? Det handler naturligvis om de rejer, du køber. Men også om, hvordan du behandler dem.

Er fisk sundt trods indhold af skadelige stoffer?
Vi skal spise fisk 2 gange om ugen - men er fisk sunde, når de kan indeholde dioxin, PCB og kviksølv? Vi har spurgt 2 eksperter.