Disse to rapsolier er de bedste i test
Koldpresset rapsolie har et højt indhold af umættede og flerumættede fedtsyrer og indeholder naturligt omega-3 fedtsyrer. Vi har testet ti koldpressede rapsolier. Se hvilke der er de bedste i testen.

Rapsolie kan bruges i al slags madlavning og tåler fint opvarmning uden at danne uønskede transfedtsyrer. Rapsolien bliver ofte fremhævet for sit høje indhold af umættede fedtsyrer, som særligt er til stede i koldpressede rapsolier og rapskimolie.
Test af rapsolie
Vi har testet ti koldpressede rapsolier på smag, fedtsyresammensætning og uønskede stoffer. Testen består af en laboratorietest og en sensorisk test foretaget af et professionelt smagspanel.
Vi har testet rapsolie fra disse mærker:
BioBest, DAVA, De 5 Gaarde, En bid af Danmark, Lehnsgaard, Nicolas Vahé, Rømer, Salling, Urtekram og Änglamark.
Hvordan skal den smage?
Koldpresset rapsolie bør have en nøddeagtig smag. Den kan have en bismag af hø og halm, og hvis olien er decideret dårlig, kan den smage harsk. Koldpresset rapsolie adskiller sig fra raffineret rapsolie, som typisk kan købes i større plastbeholdere, og som er mere smagsneutral.
De fleste rapsolier i vores test klarer sig fint på både smag og kemisk test. En enkelt dumper dog testen, blandt andet fordi den er harsk.
Disse koldpressede rapsolier anbefaler vi
Vi anbefaler to koldpressede rapsolier. En olie lavet af konventionel dyrket raps og en økologisk rapsolie. Begge olier smager godt, er fri for uønskede kemikalier.
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.

Denne rapsolie dumper
En enkelt koldpresset rapsolie dumper i vores test, da den både er harsk og indeholder ftalater.

Er italiensk olivenolie den bedste?
Olivenolie fra Italien bliver ofte fremhævet som den bedste. Men er det rigtigt? Hvem producerer egentlig den bedste ekstra jomfruolivenolie i verden?

Hvad er olivenolie?
Olivenolie, jomfruolivenolie og ekstra jomfruolivenolie. Der er forskel på olierne og måden de bliver fremstillet på. Kender du forskellen og kan du smage den?