Nøddecreme: Disse 2 er uden palmeolie| Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Disse to nøddecremer er uden palmeolie

Nøddecreme består primært af sukker og fedt. Fedtstoffet er ofte den omdiskuterede palmeolie. Se hvilke nøddecremer, der ikke indeholder palmeolie.

Lars Nøhr Andreasen · Foto: Thomas Dahl · 9. oktober 2019
Nøddecreme indeholder ofte palmeolie

Palmeolie er et omdiskuteret produkt, fordi det er forbundet med fældning af regnskove og ødelæggelse af biodiversiteten i områder, der er hjemsted for flere truede dyrearter. 

Produktionen af palmeolie er eksploderet inden for de seneste 20 år, fordi palmeolien i mange tilfælde er trådt ind som erstatning for hærdet fedt.

I 1990'erne blev hærdet fedt udfaset i fødevareproduktionen på grund af det meget høje indhold af skadelige transfedtsyrer.

Palmeolie er en usund olie

Palmeolie ikke er lige så usundt som hærdet fedt, men det er ikke en sund olie. Det fortæller kandidat i husholdningsvidenskab Preben Vestergaard Hansen, som underviser på Professionshøjskolen Metropol. 

Palmeoliens lugt og smag er neutral, og det gør den velegnet til mange fødevarer. Men palmeolie har et højt indhold at mættet fedt, som øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme. 

Palmeolie er, sammen med kokos- og palmekerneolie, en af de plantebaserede olier med det højeste indhold af mættet fedt.

Forbrugerrådet Tænk har smagstestet 10 nøddecremer. Vi har også kigget på indholdet af palmeolie i nøddecremerne. Det trækker en smule ned i den samlede bedømmelse af nøddecremen, hvis den indeholder meget palmeolie.

Mange nøddecremer indeholder palmeolie 

Nogle af nøddecremerne i testen indeholder udelukkende palmeolie som fedtstof. Andre indeholder flere forskellige fedtstoffer, og palmeolien udgør kun en mindre procentdel. 

De 3 bedst placerede nøddecremer i testen har det højeste indhold af palmeolier, og de indeholder ikke andre olier end palmeolie.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?