| Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Klapvogne

Hvilken klapvogn er Bedst i Test? Vi har testet 9 klapvogne for sikkerhed, holdbarhed, uønsket kemi og hvor gode de er i brug. Find de bedste klapvogne her.

Testet d. 22. marts 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Klapvogne

Klapvognene er brugertestet af forældre og deres børn samt gennemgået af ergonomiske eksperter. Begge ting vægter højt i den samlede bedømmelse, men vi har selvfølgelig også testet holdbarhed, sikkerhed og indhold af kemikalier.

Disse mærker har vi testet:

ABC Design, Baby Jogger, Bugaboo, Hartan, Hauck, Joie, Joolz, Kinderkraft og Maxi-Cosi

De fleste af klapvognene er udelukkende klapvogne, men nogen af dem kan også bruges som kombivogne. Vi har dog  udelukkende testet dem som klapvogne.

På udkig efter en brugt klapvogn eller løbevogn?

Vi har skiftet testprogram, og derfor er der to skemaer i testen. Et skema med de nyeste klapvogne vi har testet, samt et skema under ”tidligere testet” med de klapvogne og løbevogne vi tidligere har testet. Ikke alle af disse tidligere testede vogne er nødvendigvis i handlen længere, men resultaterne kan være relevante, hvis du er på udkig efter en brugt klapvogn eller løbevogn.

Testresultater for klapvogne i henholdsvis den nye og tidligere test er ikke fuldt sammenlignelige, da der er sket ændringer og tilpasninger i både testprogram og evalueringen. I den nye test af klapvogne har vi fx tilføjet en test for PFAS, mens vi i den tidligere test undersøgte klapvognene for en række uønskede kemikalier men ikke PFAS.

Mød holdet bag vores klapvogn test

Stine og Lisbeth er holdet bag vores test af klapvogne. I testen har vi også benyttet os af 5 forældre (mænd og kvinder) til at teste klapvognene. Testen er udført i samarbejde med andre internationale forbrugerorganisationer, der er medlem af International Consumer Research & Testing, ICRT.

Stine Müller

Stine Müller

Projektleder, Forbrugerrådet Tænk Kemi
Test og analyse
Lisbeth Walker

Lisbeth Walker

Markedsresearcher
Test og analyse

Sådan har vi testet klapvogne og løbevogne

 • Hvor gode klapvognene er for børnene, er en vurdering af blandt andet klapvognssædets dimensioner i forhold til barnets alder og størrelse samt liggeposition.

  Er klapvognssædet dimensioneret rigtigt til børnene? Er højden af ryglænet tilstrækkelig til at de rent faktisk kan sidde ordentlig op til den angivne alder?

  Vi undersøger om klapvognen giver en ordentlig fodstøtte og er velegnet som soveplads, når børnene ikke længere kan sove i barnevognskassen.

  Vognens affjedring, afskærmning for solen samt beskyttelse mod regn, er også medtaget i vurderingen af komfort for barnet.

 • Brugen af vognene er afprøvet af 5 forældre – både mænd og kvinder – samt deres børn. Forældrene har bedømt klapvognenes brugervenlighed efter grundig

  • Afprøvning på tur, på forskelligt underlag
  • Justering af sele, ryglæn og fodstøtte
  • Brug af bremse
  • Sammenklapning og opklapning
  • Bagageopbevaring,
  • Transport af vognen og meget mere.
 • Sikkerhed og holdbarhed af klapvognene er bedømt ud fra en lang række laboratorietest med udgangspunkt i den sikkerhedsstandard der gælder for klapvogne.

  Vognenes konstruktion er gennemgået for at sikre, at der ikke er steder, hvor børnene kan sidde fast, komme i klemme eller på anden måde komme til skade. Der må heller ikke være små dele eller andet, der udgør en kvælningsrisiko for børnene.

  Vognenes stabilitet, bremsernes effektivitet samt låsemekanismerne, der skal sikre mod utilsigtet sammenfoldning, er også gennemgået.

  Selerne i klapvognen skal være tilstrækkelig holdbare og vognen skal helst også være synlig i mørket.

  Holdbarhed af hele vognen er afprøvet ved at køre mange kilometer på rullebånd med bump på, hvor der var last i både sæde og bagagekurv.

  Holdbarhed af vognenes håndtag, foldemekanisme, seler, hjul og låsemekanismer er også testet.

 • Vognene er også analyseret for indhold af en række problematiske kemikalier: 

  • PFAS (dog kun i den nyeste test fra 2024)
  • PAHer eller tjærestoffer
  • Ftalater
  • Fosforholdige flammehæmmere
  • Tungmetaller
  • Formaldehyd
  • Klorparaffiner

  Vi har både undersøgt materialet omkring barnet dvs. stoffet, selerne, kalechen mm. og håndtaget, som forældrene, men også børnene selv og deres søskende kommer i kontakt med. 

  Vi måler og bedømmer indholdet af de uønskede stoffer i klapvognen. Vi laver ikke en egentlig risikovurdering af produkterne. Vores udgangspunkt er, at den sikreste måde at undgå, at børnene bliver udsat for problematiske stoffer, er, at de ikke findes i produkterne.