Her får du de billigste og bedste forsikringer (2023)
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Her får du de billigste og bedste forsikringer

Har du samlet dine forsikringer i ét selskab? Vi har testet, hvor du får de bedste priser og den bedste dækning, hvis du samler dine forsikringer.

Morten Steiniche · Foto: Getty Images · 22. juni 2023
Kvinde med computer leder efter de bedste og billigste forsikringer

Mange samler deres forsikringer i ét forsikringsselskab. Derved kan man hos nogle få samlerabat, men vores test af forsikringspakker viser, at det bedst kan betale sig at vælge et forsikringsselskab, som ikke tilbyder den slags rabatter.

Vi har testet, hvad det i alt koster at tegne fire forsikringer i ét forsikringsselskab:

Vi har testet forsikringspakker hos 15 af landets forsikringsselskaber. Det drejer sig om: Tryg, TJM Forsikring, Gjensidige, Codan, Lærerstandens Brandforsikring, Alka, If, Next, GF Forsikring, PenSam, Popermo, Alm. Brand, Topdanmark og Gjensidige.

Store forskelle på priserne

Testen viser, at der er flere tusinde kroner i forskel på det dyreste og det billigste forsikringsselskab. Derudover viser testen også, at der er store forskelle på, hvad de enkelte forbrugere kan opleve af prisforskelle.

Der er således mere end 8.000 kroner i forskel på testens dyreste og billigste forsikringsselskab, hvilket svarer til en prisforskel på 68 procent. Men det er også væsentligt at understrege, at den enkelte forbruger kan opleve større og mindre prisforskelle. I en af casene har vi fx taget udgangspunkt i en 70-årig pensionist fra Bramming med villa og en Opel Corsa. Her er den billigste pris 9.000 kroner og den dyreste 15.000 kroner. Til sammenligning er den billigste pris 16.000 kroner og den højeste pris 35.000 kroner for en familie på fire bosat i Sorø og med en Mercedes holdende i garagen.

De store prisforskelle, der er mellem de testede forsikringsselskaber, afspejles ikke i dækningerne, som for de fleste forsikringers vedkommende er fornuftige.

Bedst at samle eller bedst at sprede forsikringer?

Der kan være penge at spare på at gå efter de billigste forsikringer på tværs af selskaberne i stedet for at samle i ét, så her skal du gøre op med dig selv, om det er noget, du har lyst til at bruge tid på i forhold til den eventuelle besparelse.

En fordel ved at samle forsikringer i ét selskab kan være, at det opleves som nemmere at have alle forsikringerne et sted – en anden kan være i forhold til selvrisikoen: Har du fx haft indbrud i huset, og en dør er ødelagt, og en computer er stjålet, vil du skulle betale dobbelt selvrisiko, hvis husforsikringen og indboforsikringen er tegnet i to forskellige selskaber. Har du dem samlet i et, kan du typisk nøjes med at betale én selvrisiko.

Vær opmærksom på samlet risikovurdering

Hvis du samler dine forsikringer i et forsikringsselskab, skal du være klar over, at en skade på en forsikring kan påvirke prisen på en anden. Hvis du fx får et stenslag i bilruden, kan det påvirke prisen på din indboforsikring.

Dit forsikringsselskab har dog pligt til at informere dig, hvis dine skadesanmeldelser på forskellige produkter indgår i en samlet risikovurdering af dig som kunde.

Læs mere her

De billigste og bedste forsikringer finder du her

Vi har testet forsikringspakker, så du kan se hvilket forsikringsselskab tilbyder de bedste og billigste forsikringer, hvis du samler fire forsikringer i ét selskab.

De billigste og bedste forsikringsselskaber har både konkurrencedygtige priser og gode dækninger på alle fire forsikringer.

Se, hvor du finder de bedste og billigste forsikringer

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?