Denne koldskål fra køledisken smager bedst
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Her er den bedste koldskål

Koldskål kan smage vidt forskelligt, og det er langt fra alle varianter, der begejstrer lige meget. Se, hvilken kærnemælkskoldskål smagseksperter og forbrugere foretrækker.

Lars Nøhr Andresen · 8. juni 2023
denne koldskål er bedst

Koldskål tager traditionelt udgangspunkt i kærnemælk, som tilsættes sukker, vanilje og citron og sommetider æg. Kærnemælk er i sig selv cremet, og kombinationen af syrlighed fra citron og kærnemælk, der møder sødmen fra vanilje og sukker, giver en klassisk, dansk, frisk og nem sommerdessert. 

Sådan har vi testet koldskål

Men der er mange måder at lave koldskål på, og vi har smagstestet 9 forskellige produkter, der alle er købt i supermarkedet. Vi har testet koldskåle fra Arla, Cheasy, Engvang, Kløver, Løgismose, Salling, Thise og Øllingegård. 

Koldskålen er smagstestet af et forbrugerpanel på 40 personer samt af de tre eksperter:

  • Lars Juul, Chefkonditor på Conditori La Glace
  • Mette Blomsterberg, konditor
  • Mika Wulff, konditor og chefredaktør

Udover smagstesten er det også vurderet, om informationen på emballagen er tilstrækkelig. 

Konsistens og smag skal spille sammen

De tre smagseksperter taler om, at en god koldskål både handler om konsistens og smag, og det er noget, der varierer meget blandt de testede produkter.

I testen indgår både koldskål med og uden tykmælk og med og uden æg. Testen viser, at smagsoplevelsen af koldskålen ikke umiddelbart hænger sammen med om der er brugt tykmælk eller æg.

Én koldskål skiller sig ud i smagstesten, og får vores Anbefaler-mærke. Både brugerpanelet og ekspertpanelet havde den som favorit. 

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?