Antivirus til Mac - Bedst i test (2024)
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Dette antivirusprogram til Mac er det bedste

Mac-computere kan blive ramt af virus, malware, phishing og andre trusler. Se hvilket program som klarer sig bedst i vores test.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 9. februar 2024
Antivirus til Mac bedst i test

Mac-computere fra Apple er også udsat for digitale trusler i form af virus, malware og hackere. Men hvor gode er de antivirusprogrammer der findes?

Vi har testet ni antivirusprogrammer i sammenlagt fire måneder, hvor vi har inficeret mac-computerne med virus og malware. Vi har også besøgt 200 hjemmesider, som benytter sig af phishing, for at måle hvor godt antivirusprogrammerne reagerer og beskytter mod ondsindede sider.

Disse antivirusprogrammer til Mac har vi testet

I vores test af antivirusprogrammer til Mac har vi testet både gratis antivirus og betalingsprogrammer. Vi har testet følgende:

AVG, Apple, Avast, Avira, Bitdefender, ESET, F-Secure, G Data og Norton

Vi har testet på fuldt opdaterede Mac-computere og i vores test ser vi på, hvor godt antivirusprogrammerne beskytter din computer mod malware og vira og hvor brugervenlige de er. Vi ser også på, hvor meget af computerens ressourcer programmerne bruger, når de kører i baggrunden.

Gratis programmer: Du betaler med data

Gratis antivirus-programmer er aldrig rigtig gratis. Når du benytter dig af et gratisprogram "betaler" du ofte med din data.

Forbrugerrådet Tænks testlaboratorium vurderer, at producenterne bruger gratis antivirusprogrammer til i et vist omfang at teste løsninger af, inden de bliver indført på betalingsversionerne.

Det skal du være opmærksom på ved gratisprogrammer

I nogle tilfælde vil producenterne gerne have lov til at installere ekstra software, når du tager et gratis antivirusprogram i brug. Det kan være en ekstra værktøjsbjælke til browseren eller et program fra tredjepart.

Derfor er det vigtigt at du er særlig opmærksom under installationsprocessen og holder nøje øje med, hvilke flueben der er sat hak i.

Et gratis program har typisk også langt ringere support-muligheder end en betalingsversion. Du kan derfor ikke forvente at få hjælp, hvis softwaren driller, eller der udfordringer med din Mac. 

Gratisprogrammer vil prøve at få dig til at skifte til betalingsversionen, så du vil blive mødt af reklamer og aggressive push beskeder fra producenten

Her det bedste antivirusprogram til Mac

Testen af antivirusprogrammer til Mac viser, at der er stor forskel på hvor godt de enkelte programmer klarer sig. Et program opnår Best i Test.

Vil du blive klogere på antivirusprogrammer?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Få adgang i et helt år for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om måneden).

Allerede medlem?