Antivirus til Mac - Bedst i test (2022) Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Antivirus til Mac: Her er Bedst i Test

Mac-computere kan blive ramt af virus, malware, phishing og andre trusler. Find de bedste antivirusprogrammer til Mac i Forbrugerrådet Tænks test.

Tage Majland · Foto: Getty Images · 1. marts 2022
Antivirus til Mac bedst i test

Mac-computere fra Apple bliver i stigende grad også udsat for digitale trusler i form af virus, malware og hackere. Derfor har forbrugerrådet Tænk testet antivirusprogrammer til Mac.

Vi har testet 11 antivirusprogrammer i sammenlagt fire måneder, hvor vi har inficeret mac-computerne med virus og malware. Vi har også besøgt 200 hjemmesider, som benytter sig af phishing, for at måle hvor godt antivirusprogrammerne reagerer og beskytter mod ondsindede sider.

Disse antivirusprogrammer til Mac har vi testet

I vores test af antivirusprogrammer til Mac har vi testet både gratis antivirus og betalingsprogrammer. Vi har testet følgende:

AVG, Apple, Avast, Avira, Bitdefender, ESET, F-Secure, G Data, Kaspersky, Norton

Vi har testet på fuldt opdaterede Mac-computere og i vores test ser vi på, hvor godt antivirusprogrammerne beskytter din computer mod malware og vira og hvor brugervenlige de er. Vi ser også på, hvor meget af computerens ressourcer programmerne bruger, når de kører i baggrunden.

Gratis programmer: Du betaler med data

Gratis antivirus-programmer er aldrig rigtig gratis. Når du benytter dig af et gratisprogram "betaler" du ofte med din data.

Forbrugerrådet Tænks testlaboratorium vurderer også, at producenterne bruger gratis antivirusprogrammer til i et vist omfang at teste løsninger af, inden de bliver indført på betalingsversionerne.

Det skal du være opmærksom på ved gratisprogrammer

I nogle tilfælde vil producenterne gerne have lov til at installere ekstra software, når du tager et gratis antivirusprogram i brug. Det kan være en ekstra værktøjsbjælke til browseren eller et program fra tredjepart.

Derfor er det vigtigt at du er særlig opmærksom under installationsprocessen og holde nøje øje med, hvilke flueben der er sat hak i.

Et gratis program har typisk også langt ringere support-muligheder end en betalingsversion. Du kan derfor ikke forvente at få hjælp, hvis softwaren driller, eller der udfordringer med din Mac. 

Gratisprogrammer vil prøve at få dig til at skifte til betalingsversionen, så du vil blive mødt af reklamer og aggressive push beskeder fra producenten

Her er Bedst i test antivirus til Mac

Testen af antivirusprogrammer til Mac viser, at der er stor forskel på hvor godt de enkelte programmer klarer sig. Her får du anbefalinger til to antivirusprogrammer, som klarer sig godt i vores test. 

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Allerede medlem?