Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Hvilket antivirusprogram til Mac fra Apple er det bedste i test? Find den bedste beskyttelse i Forbrugerrådet Tænks test af antivirusprogrammer til Mac.
Opdateret d. 27. januar 2025
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Free AntiVirus for Mac
macOS
Security Free
Free Antivirus for Mac
Antivirus for Mac
Home Security Essential (Mac)
Internet Security (Mac)
AntiVirus for Mac
360 Standard (Mac)
Forbrugerrådet Tænk tester løbende antivirusprogrammer til Mac-computere fra Apple. Vi tester både gratis antivirusprogrammer og betalingsprogrammer. Vi har testet antivirusprogrammerne over flere måneder for at få et nuanceret billede af, hvordan programmerne klarer forskellige trusler.
I testen ser vi på sikkerheden mod virusprogrammer, malware og phishing. Derudover undersøger vi også hvor brugervenlige programmerne er, og om de forlænger opstarten af computeren og hvor meget plads de optager på computeren
Vores test viser, at der kan være stor forskel på hvilke antivirusprogrammer der klarer sig bedst fra år til år.
Vi har testet 9 antivirusprogrammer til Mac, herunder også Apple eget program MacOS
Vi har testet følgende mærker
Apple, Avast, AVG, Avira, Bitdefender, ESET, F-Secure, G Data og Norton
I en verden hvor alt er digitaliseret, er det vigtigt at beskytte sine personlige informationer, filer, billeder, mails m.m mod ondsindede programmer. Antivirusprogrammer, lover at beskytte din computer mod den slags ting, men det er vigtigt at vide hvor godt de virker.
Selvom Apple computere historisk set ikke er så udsatte for vira, da hackerne går efter windows, som er mest udbredt, betyder det ikke at Mac ikke bliver angrebet.
Vi tester for at holde øje med om programmerne kan identificere de angreb, din computer kan blive udsat for, når du er på nettet, og om du bliver advaret, hvis sider, programmer eller lign. ser mistænkelige ud. Det er nemlig umuligt, som forbruger, at undersøge effekten og kvaliteten af et antivirusprogram på forhånd. Det er et køb vi alle må lave i tillid, men vi tester, så det ikke er i blind tillid.
Thomas og Anders står for vores test af antivirusprogrammer, herunder også antivirusprogrammer til Mac. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer og -blade i International Consumer Research & Testing, ICRT
Forbrugerrådet Tænk har testet antivirusprogrammer til Mac-computere fra Apple.
Antivirusprogrammernes evne til at opdage og bremse eller afvise virus eller malware er testet ved, at inficerede filer er sluppet løs på harddisken. Malware er skadelige programmer, som bliver installeret uden din viden.
Harddisken er efterfølgende blevet skannet, mens computeren var skiftevis online og offline.
Beskyttelsen af computeren under besøg på websider med skadeligt indhold er undersøgt. Computeren er også forsøgt inficeret med flere forskellige slags malware fra en usb-nøgle.
Der er testet på en Mac med et fuldt opdateret styresystem, og testperioden har varet 4 måneder. Laboratoriet har derfor kunne registrere, hvilke programmer som konsekvent klarer sig godt.
Testen er derfor mere end blot et øjebliksbillede.
200 hjemmesider er besøgt, hvor internetfænomenet "phishing" optræder, og hvor kriminelle forsøger at opsnappe de besøgendes adgangskoder, kreditkortnummer med mere.
Programmerne er undersøgt for, hvor nemme de er at installere.
Brugervenligheden ved opsætning og justering af sikkerhedsfunktioner som firewall og antivirus er afprøvet.
Hjælpefunktionen er undersøgt for, om den kan guide dig, hvis du er i tvivl.
Tidsforbruget, som antivirusprogrammet forlænger computerens opstartstid med, er målt, og hvor lang tid det tager at skanne for virus.
Programmets behov for at bruge hukommelse og harddiskplads er også undersøgt.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Antivirusprogrammer og internetudbydere tilbyder ofte en VPN-forbindelse i deres produkter. Men hvad er VPN og hvordan beskytter det dig. Få svar her.
Hvilke antivirusprogrammer beskytter bedst din pc mod malware, ransomware og phishing. Find det bedste antivirus til Windows i vores test.
Mac-computere kan blive ramt af virus, malware, phishing og andre trusler. Se hvilket antivirusprogram til Mac, som klarer sig bedst i vores test.
Antivirus, sikkerhedspakke, ransomware, phishing. Der er meget at holde styr på for at beskytte din computer. Her får du svar på de vigtigste spørgsmål.
Virus-angreb på Apple-computere er et stigende problem. Er antivirusprogrammer til din Mac en god idé? Vi har testet dem.
Phishing-mails eller fupmails er mails, der vil lokke personlige oplysninger ud af dig som fx dit brugernavn, password eller oplysninger på dine kreditkort. Se, hvordan du genkender dem.
Hacking, identitetstyveri, spammails, stjålne kontooplysninger og afpresning. Få 8 gode råd til bedre internetsikkerhed her.