Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Aktivitetsure registrerer din bevægelse, kalorieforbrænding og søvnrytme. Hvilken aktivitetsmåler er bedst, og kan du bruge en fitness-tracker til noget?
Opdateret d. 16. maj 2024
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Aktivitetsure er også kendt som fitness-tracker eller aktivitetsmåler. Urene måler din aktivitet i løbet af en dag, og registrrere din søvn.
Vi tester løbende aktivitetsure på et laboratorium, for at se hvor præcise de er, deres brugervenlighed, batterilevetid m.m.
I den seneste test har vi testet aktivitetsure fra følgende mærker:
Amazfit, Denver, Fitbit, Garmin, Huawei og Xiaomi
OBS! Vær opmærksom på, at smartwatches, fitnessure og aktivitetsmålere, som måler fedtprocent m.m. ved hjælp af bioimpedans-sensorer, kan påvirke pacemakere og implanterbare hjertestartere (ICD). Det viser et studie, som er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Heart Rhytm. Vi har ikke testet for denne del. Tal med din læge, hvis du er i tvivl om du kan bruge dit træningsur.
Thomas og Anders står for vores test af fitness-trackere og aktivitetsmålere. Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerorganisationer i International Consumers Research and Testing, ICRT.
Laboratoriet har testet, hvor præcist og korrekt data som eksempelvis bevægelse og puls indsamles.
Aktivitetsmålerens evne til at registrere søvn er også undersøgt.
Søvndata er vurderet for, hvor nemt det er at forstå.
Aktivitetsmåleren er undersøgt for, hvor let det er at komme i gang med at bruge den.
Testpersoner har brugt aktivitetsmålerne i en længere periode, og det indgår i vurderingen af brugervenlighed, om produkterne er behagelige at have på.
Laboratoriet har også foretaget test for at fastslå, om aktivitetsmåleren er bedst til sport eller til hverdagsbrug.
Produkterne er testet for, hvor længe det tager at lade batteriet op, og om batterilevetiden lever op til producentens løfter.
Aktivitetsmålerne og fitness-trackerne er undersøgt om de er i stand til at kommunikere og synkronisere data med mobiltelefoner med henholdsvis iOS- og Android-styresystemet.
Særlige funktioner som vibrationsalarm, pulsmåler, GPS og evnen til at fungere som smartwatch er efterprøvet.
Omfanget af muligheder for at foretage målinger som søvnregistrering, pulsmåling og højdemåling er tjekket.
Tilslutningsmuligheder som eksempelvis Bluetooth, NFC, wifi og USB er undersøgt
Kvaliteten af produktet er vurderet af testpanelet og der er lavet en ridsetest på skærmen. Derudover er det også vurderet hvor let remmen er at skifte.
Testen er udført i samarbejde med andre forbrugerblade i International Consumers Research and Testing, ICRT.
Få gode råd til hvordan du vælger det rigtige produkt og meget mere.
Hvilket smartwatch eller løbeur skal du vælge? Vi har testet både smart- og træningsfunktionerne. Se hvilke der er Bedst i Test
Det kan være svært at se, hvor gode fitnesstrackere til få hundrede kroner er. Men en test viser, at mange er alt for ringe og spild af penge, specielt hvis du køber dem på platforme som Temu, Wish og Amazon.
Hvilket aktivitetsur er Bedst i Test? Vi har testet aktivitetsmålere og fitnesstrackere for, om de måler præcist, er lette at bruge og har en god batterilevetid.
Aktivitetsmåler, smartwatch og løbeur kan meget af det samme. Men der er forskelle, du skal være opmærksom på. Hvilket valg er det bedste for dig?
Smartwatches er små computere med et væld af funktioner, som understøtter din telefon. I dag er der næsten ingen forskel på smartwatches og avancerede løbeure. Se her, hvad de kan og om det er noget for dig.
Løbeure og smartwatches gør træningen sjovere, men henter også mange data om dig. Har du styr på, hvor sikre dine data er, og hvem der har adgang til dem?