Billige fitnesstrackere dur ikke | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Billige fitnesstrackere er ikke pengene værd

Det kan være svært at se, hvor gode fitnesstrackere til få hundrede kroner er. Men en test viser, at mange er alt for ringe og spild af penge, specielt hvis du køber dem på Wish og Amazon.

Tage Majland · Foto: Getty Images · 31. januar 2022
Billige fitnesstrackere og aktivitetsmålere går nemt i stykker

De bedste fitness-trackere og aktivitetsmålere i vores test koster typisk omkring 1.000 kroner. På digitale markedspladser som Wish og Amazon kan du imidlertid finde små aktivitetsmålere til under 100 kroner.

Dem har vores britiske søsterorganisation Which? set nærmere på, og konklusionen er, at de billige ure ikke er værd at bruge penge på.

Forbinder ikke til din telefon

Allerede når du skal i gang med at bruge de billige ure, begynder problemerne. De er besværlige at forbinde med en smartphone, og gør det ikke automatisk som aktivitetsmåler bør gøre. Nogle ure kan ikke indstilles på selve uret men kun i appen og her det et stort problem, hvis uret ikke kan forbinde til telefonen.

Måler søvnrytme, når det ligger på et bord

Det er forståeligt, at billige fitnesstrackere ikke har de samme avancerede funktioner. Men helt basale features enten mangler eller fungerer ikke tilstrækkeligt. For eksempel mangler budget-ure indbygget GPS-sensor til at måle præcis distance, fart og højde. Målingen af puls og skridttælleren er heller ikke til at stole på.

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?