Test af Airfryers - Her er de bedste
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Airfryer

Airfryer er en lille varmluft bordovn og et fedtfattigt alternativ til frituregyden. Vi har testet 24 airfryers. Se hvilke der er Bedst i Test.

Testet d. 25. april 2024

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Om testen af
Airfryer

Airfryers er blevet meget populære. De var oprindelig tænkt som et alternativ til frituregryden, men i dag er det den lille bordovns evne til hurtigt at tilberede mad, der er det mest interessant for de fleste. 

Vi har testet 24 airfryers, hvor maden bliver tilberedt ved hjælp af varm luft. Airfryerne er testet på et laboratorium hvor vi har undersøgt deres evne til tilberedning, tilberedningstid, energiforbrug, brugervenlighed og rengøring samt sikkerhed.

Vi har testet hvor gode airfryerne er til at tilberede pommes frites, kyllingelår, forårsruller, tærte, chokoladekage og kuvertbrød

Disse mærker har vi testet:

Airfryers i testen er udvalgt, så de dækker et bredt udsnit af de airfryers, du kan købe i butikkerne.

Casper Sobczyk, GreenPan, Instant, Jocca, Masterpro, Ninja, Nutribullet, Philips, Princess, Tefal og Xiaomi

PFAS i airfryerne

Vores test er lavet i samarbejde med andre forbrugerorganisationer, og der er ikke indarbejdet et tjek for PFAS i testmetoden. Det er dog et perspektiv, vi er meget opmærksomme på, og derfor har vi taget så mange airfryers med, vi kunne finde, hvor producenten oplyser at de er PFAS-frie.  Vi har ikke testet maskinerne for det. 

I en airfryer er PFAS godt bundet i non-stick belægningen og vil ikke afgive stofferne, medmindre belægningen er ridset eller overophedet. Problemet ligger primært i produktionen og i afskaffelsen, hvor fluorstofferne kan komme ud i naturen.

Da testen er en funktionstest og ikke en kemi-test, giver vi et Anbefaler-logo, til en maskine, som indeholder PFAS. Vi arbejder fortsat på at begrænse PFAS i forbrugerprodukter og at producenterne finder gode PFAS-frie alternativer til belægningen i airfryers og lignende produkter fremadrettet.

Mød holdet bag vores airfryer test

Peter har stået for testen af airfryers. Testen er gennemført i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.

Peter Skjødt

Peter Skjødt

Projektleder
Test og analyse

Sådan har vi testet airfryers

 • Tilberedning er en samlet bedømmelse for, hvor godt maskinen klarer at tilberede pommes frites.

  Testen udføres over flere omgange, hvor der bliver friteret pommes frites i forskellige mængder. Både den af producenten anbefalede mængde pommes frites, samt den maksimale mængde pommes frites bliver tilberedt på hver model. Tilberedningen bliver bedømt ud fra hvor lang tid det tager at tilberede dem, samt en bedømmelse af udeseende, smag og konsistens.

  Desuden har vi tilberedt kyllingelår, kuvertbrød, tærte og chokoladekage.

  I vores tidligere test testede vi på forårsruller i stedet for brød

 • Energiforbruget er udregnet efter den mængde energi, der blev brugt på at tilberede 100 gram pommes frites.

 • Brugervenlighed er en bedømmelse af, hvor nem maskinen er at bruge, samle og opbevare, samt hvor nemme de er at rengøre

 • Byggekvalitet er en samlet vurdering af, hvor godt maskinen er konstrueret, herunder materialevalg og -kvalitet.

  Sikkerhed er en bedømmelse af, hvor varm maskinen bliver udvalgte steder, samt en bedømmelse af den elektriske sikkerhed.

  • Tilberedning: 55 %
  • Energiforbrug: 15 %
  • Brugervenlighed: 20 %
  • Kvalitetsindtryk: 5 %
  • Sikkerhed*: 5 %

  *Sikkerheden begrænser den samlede bedømmelse ved dårligt resultat

  Testen er gennemført i samarbejde med andre europæiske forbrugerorganisationer i International Consumer Research & Testing, ICRT.