Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Nøddecreme: Disse 2 er uden palmeolie

Nøddecreme består primært af sukker og fedt. Fedtstoffet er ofte den omdiskuterede palmeolie. Se hvilke nøddecremer, der ikke indeholder palmeolie.
Af Lars Nøhr Andresen
9. Oktober 2019
Foto: Thomas Dahl

Palmeolie rydder regnskoven

Palmeolie er et omdiskuteret produkt, fordi det er forbundet med fældning af regnskove og ødelæggelse af biodiversiteten i områder, der er hjemsted for flere truede dyrearter. 

Produktionen af palmeolie er eksploderet inden for de seneste 20 år, fordi palmeolien i mange tilfælde er trådt ind som erstatning for hærdet fedt.

Hærdet fedt blev i 1990'erne udfaset i fødevareproduktionen på grund af det meget høje indhold af skadelige transfedtsyrer. 

Palmeolie er en usund olie

Palmeolie ikke er lige så usundt som hærdet fedt, men det er ikke en sund olie. Det fortæller kandidat i husholdningsvidenskab Preben Vestergaard Hansen, som underviser på Professionshøjskolen Metropol. 

Lugten og smagen hos palmeolien er neutral, og det gør den velegnet til mange fødevarer. 

Palmeolie har et højt indhold at mættet fedt, og mættede fedtsyrer øger risikoen for hjerte-kar-sygdomme. 

Palmeolie er, sammen med kokos- og palmekerneolie, en af de plantebaserede olier med det højeste indhold af mættet fedt.

Forbrugerrådet Tænk har smagstestet 10 nøddecremer. Vi har også kigget på indholdet af palmeolie i nøddecremerne. Det trækker en smule ned i den samlede bedømmelse af nøddecremen, hvis indholdet af palmeolie er højt. 

Nøddecremer, der indeholder palmeolie 

Nogle af nøddecremerne i testen indeholder udelukkende palmeolie som fedtstof. Andre indeholder flere forskellige fedtstoffer, og palmeolien udgør kun en mindre procentdel. 

De 3 bedst placerede nøddecremer i testen har det højeste indhold af palmeolier…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb