Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Marcipan: Her er den bedste

Marcipan hører julen til, og de 129 smagstestere er ikke i tvivl om, hvilken marcipan, de helst vil sætte på bordet. Få svaret her.
Af Lars Nøhr Andresen
4. December 2019
Foto: Thomas Dahl

Marcipan skal indeholde mandler

Marcipanens vigtigste ingrediens er mandler. Helt klassisk vil marcipan bestå af cirka 2/3 mandler og 1/3 sukker – og lidt æggehvide til at samle ingredienserne.

Mængden af mandler er afgørende for marcipanen. Derfor må et produkt ikke blive kaldt marcipan, medmindre det har et væsentligt indhold af mandler. Producenten skal skrive på pakken, hvor stort indholdet af mandler er.

Tjek indholdsfortegnelsen for at se, hvad du får for pengene.

I 2016 testede Forbrugerrådet Tænk marcipan, og i 2019 har vi gennemgået pris og mandelindhold af den testede marcipan. Vi har ikke ændret i smagspanelets vurdering.

Marcipan med mandler og abrikoskerner

Abrikoskerner bruger nogle producenter i billigere marcipanefterligninger. I Tyskland bliver det kaldt parcipan, fordi reglerne siger, at marcipan kun må indeholde mandler.

I Danmark må marcipan godt indeholde abrikoskerner. Abrikoskernerne er billigere end mandler…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb