De bedste kombucha med ingefær | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Kombucha: Her er de bedste med ingefær

Kombucha er en forholdsvist ny drik på det danske marked, og vi har testet 8 kombuchaer med smag af ingefær. Se de bedste kombuchaer her.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 17. maj 2021
Kombucha - de bedste med ingefær

Kombutcha - en let gæret te

Kombucha er en sødet te, som er gæret med en bakterie- og svampekultur.

Resultatet er en meget lidt alkoholisk drik, der smager syrligt og gerne lidt sødt af den te, den er lavet på.

Drikken bliver på flere restauranter serveret som et alternativ til vin, men den er også at finde i butikker, og kan især købes på nettet.

Kombucha er testet af Forbrugerrådet Tænk

Vi har testet kombucha med ingefær, for at undersøge om smagen er som man kan forvente. i vores kombucha test har vi  også undersøgt alkoholindholdet, da de fleste forventer at kombucha har et meget lavt alkoholindhold.

Smagen er vurderet af:

  • Jonas Astrup, udviklings- og innovationschef hos Meyers Madhus.
  • Marie Damsbo-Svendsen, cand.scient. i fødevare­innovation og sundhed, videnskabelig assistent, Københavns Universitet.
  • Katrine Giorgio Bjørnhart, sommelier ved restaurant Ché Fè.
  • Michael Bom Frøst, lektor, ph.d. ved Københavns Universitet, Institut for Fødevarevidenskab.

Dyrere end cider og sodavand

Kombuchaerne i testen koster mellem 50 kroner og 124 kroner literen, så der er tale om drikke, der er langt dyrere end almindelige sodavand og andre læskedrikke, og som prismæssigt nærmere minder om vin og ­kvalitetscider.

Der er testet kombuchaer fra:

Aarstiderne/Naturfrisk, Better You, Da Carla, Ferm, Karma, Læsk, The Gutsy Captain og Urtekram.

Meget varierende smag

4 smagseksperter fik i en blindtest serveret de 8 forskellige kombuchaer.

Testen viste hurtigt, at kombuchaerne er meget forskellige i smag.

Smagen varierede fra noget, der smagte af en sød iste med fersken til noget, der smagte af sur, fortyndet eddike.

De gode kombuchaer lå lidt i mellem det søde og det sure.

Disse kombucha smager bedst

Smagspanelet havde 3 favoritter blandt de 8 kambuchaer. Dem kan du se her.

Marie Damsbo-Svendsen, videnskabelig assistent fra Københavns Universitet og en af smagstesterne, siger, at en god kombucha har en balance mellem det syrlige og det søde, og så skal man gerne fornemme lidt kulsyre og en smag af te.

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?