Juice, koncentrat eller nektar: Hvornår er noget en juice?
Juice er ikke bare juice. Så hvad er der egentlig i produktet, når der står juice udenpå? Og er nektar det samme som juice? Find svarene her.
Juice dækker i daglig tale over mange former for frugt- og grøntsagsdrikke. Men der er stor forskel på, hvad der er i produkter, du opfatter som almindelig juice.
Et lille glas juice kan tælle med som ét af dine seks stykker frugt og grønt om dagen, som Fødevarestyrelsen anbefaler, at du får.
Men emballagens udformning, billeder og farver kan få dig til at tro, at andre typer frugtdrikke, som ikke tæller med i Fødevarestyrelsens anbefalinger, også er juice. Så hvornår er frugtdrikken faktisk juice?
Her finder du svar på:
Juice: Her er reglerne
Står der juice på emballagen, skal drikken være lavet af enten frisk frugtsaft eller frugtsaft fra koncentrat. Juice kan også være lavet af en blanding af frisk frugtsaft og koncentrat eller frugtpuré.
Det skal stå tydeligt på emballagen og i nærhed af varebetegnelsen, hvis juicen er lavet helt eller delvist af koncentrat. Juice må ikke være tilsat sukker eller andre sødemidler.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Alt du skal vide om havredrik
Havredrik er med sin sødme og velkendte smag af havre blevet populær i Danmark. Modsat ris- og sojadrik kan havredrik fremstilles af lokale ingredienser.
Der kan være sødemidler i sukker-sodavand
Du tror måske, at valget står mellem sukker og sødestoffer, når du skal vælge sodavand. Det er dog ikke så simpelt, for hos flere sodavandsproducenter er der nu både sukker og sødestoffer i den version, der tidligere kun indeholdt sukker.
Er den billigere nektar et godt alternativ til din appelsinjuice?
I supermarkedet står de ofte side om side, men der er altså ikke tale om det samme produkt, når du sammenligner en juice og en nektar. Nektar overholder nemlig ikke EU-reglerne for juice.